avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sentinte in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sentinte in invatamant

Va rog din tot sufletul sa ma ajutati. Am castigat procesul de reincadrare in functia de profesor invatamant primar si scoala trebuie sa plateasca diferentele salariale pe ultimii doi ani( adica m-a incadrat invatator si trebuia sa ma incadreze profesor timp de 2 ani). Se invoca oug 92/2012. Deci esaloneaza pe 5 ani. Dar, aceste drepturi nu sunt diferite fata de cela din ordonanta? Totusi, nu e vorba de majorari salariale. Aici eu am castigat drepturi salariale pentru ca ele nu m-au incadrat corect. Nu trebuie sa-mi dea toti banii? Anul trecut asa au procedat in cazul unei colege.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 1 Martie 2013
Cand a fost pronuntata Hotararea judecatoreasca ?
Daca hotararea a devenit executorie în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2013 atunci pot aplica prevederile OUG 92/2012. Acestea se aplica in ceea ce priveste plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice. Din pct meu de vedere va incadrati chiar in acest segment.
In sedinta din 10 ian 2013 e definitiva si in 21 feb 2013 e irevocabila. Dar aici nu e vorba despre marire de salariu, ci de o incadrare gresita a angajatorului, nu se poate spune si asa?
Dar prin hotararea instantei se acorda niste drepturi de natura salariala. Legea nu distinge in acest caz. Este doar opinia mea si as fi tare fericit daca ar interpreta si un avocat cu experienta pentru a va lamuri pe deplin. Cu stima!
Este vorba despre drepturi salariale, indiferent de cum considerati dvs ... asadar, devin incidenete prevederile actului normativ invocat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda legala=daune interese=drepturi salariale? Dawio Dawio Buna seara! Dobanda legala se poate asocia cu daune interese (CASTIGATE IN INSTANTA) privind neaplicarea unor Sentinte Civile def si irevocabile de marire a ... (vezi toată discuția)
Recastigare post de bugetar in instanta rrobyfm rrobyfm Buna ziua. De curand am castigat la Curtea de Apel si am fost reincadrat pe functia si postul detinute anterior precum plata salariilor incepand cu data ... (vezi toată discuția)
Drepturile si obligatiile salariat - angajator ROMANFLORIN ROMANFLORIN Urmarea unei hotarari judecatoresti definitive am fost reincadrat in functie publica, eliberat in mod nelegal. Hotararea prevedea si plata drepturilor ... (vezi toată discuția)