avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... somatie de plata la o asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

somatie de plata la o asociatie de proprietari

Am primit o citatie prin care am aflat ca s-a formulat o cerere de emiterea somatiei de plata. Asociatia de proprietari unde sunt presedinte a fost chemata in judecata in calitate de debitor. Compania care furnizeaza apa, urmareste in acest fel sa recupereze anumite sume pe care asociatia de proprietari unde sunt presedinte inca nu le-a achitat.
Pe citatie am vazut ca instanta a precizat faptul ca avem posibilitatea de a recurge la procedura medierii. Intrebarea mea este: ce trebuie sa faca asociatia de proprietari, pentru a anunta ca doreste sa recurga la procedura medierii? De asemenea, cand trebuie sa anunt instanta de judecata ca doresc sa urmez procedura medierii, in intampinarea pe care o voi face sau in alt mod? Pana cand trebuie sa recurg la procedura medierii, pana la primul termen de judecata, sau se poate face medierea si ulterior? Trebuie sa anunt si compania care furniyeaya apa ca vreau mediere sau este suficient daca scriu in intampinare? Exista vreun text legal care sa indice clar procedura pe care trebuie sa o urmeze o asociatie de proprietari in situatia in care doreste sa recurga la mediere? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:04, 2 Martie 2013
Puteti gasi detaliat un raspuns la problema dumneavoastra citind acest articol referitor la OUG 90 din 12.12.2012 publicat de judecatorul Cristi Danilet:

[ link extern ] /
@costache80,
Luati citatia cu dumneavoastra si mergeti la un mediator. Nu va costa nimic sa discutati, sa-i explicati, iar mediatorul o sa va explice care sunt pasii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura mediere/conciliere directa ignorata de asociatia de locatari inainte sa ma dea ei in judecata user43 user43 Buna ziua, Doresc sa intreb daca este un abuz ce a facut avocata unei asociatii de locatari impreuna cu un grefier/procuror de la instanta de ... (vezi toată discuția)
Restantieri elena_vasile elena_vasile Sunt un proprietar interesat de o informatie cu privire la recuperarea banilor de la restantieri deoarece administratorul si ceilalti sunt dezinteresati si am ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere mireladolta mireladolta Buna seara! Va rog sa ma lamuriti referitor la o problema legata de mediere.Am fost data in judecata de catre asociatia de proprietari pentru o restanta in ... (vezi toată discuția)