avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de inchiriere si aplicarea noului cod
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de inchiriere si aplicarea noului cod

buna seara,

va rog sa mi spuneti cum se pot recupera bani investiti in amenajarea unui apartamnet inchiriat de la un proprietar care refuza acest lucru, desi in fata martorilor a fost de acord ca in schimbul amenajarii sa nu se mai plateasca eventual chiria.
ln aprilie se termina contractul si i s-a amintit de intelegere, dar refuza , spunand ca au trecut ani si s-a locuit in el, adica chiriasul a benficiat de un apartament curat.

Chiriasul nu a mai platit 2 luni si jumate, tocmai din acest motiv.

In final, folosindu-se de lipsa unei intelegeri scrise, proprietarul anunta ca va rezilia contractul inainte de termen pe motivul neplatii chiriei timp de 2, luni jumate.

Va rog sa mi spuneti cum poate chiriasul recupera investitia facuta in apartament, cheltuieli necesare si utile practic, nimic extravagant.
Si daca noul cod permite proprietarului ca in baza contractului inregistrat la adm. fin sa rezilieze contractul unilateral.
Care este termenul de intarziere la care opereaza rezilierea contractului unilateral, conform cod civil.

multumesc.
cu stima Flory
Cel mai recent răspuns: flory1 , utilizator 10:09, 4 Martie 2013
Daca imbunatatirile sunt mai vechi de 3 ani nu le veti putea obtine.

Veniti cu mai multe amanunte: cand au fost facute imbunatatirile si cand a fost incheiat si inregistrat la adm financiara contractul de inchiriere?
flory1 a scris:

buna seara,

va rog sa mi spuneti cum se pot recupera bani investiti in amenajarea unui apartamnet inchiriat de la un proprietar care refuza acest lucru, desi in fata martorilor a fost de acord ca in schimbul amenajarii sa nu se mai plateasca eventual chiria.



Chiar dumneavoastră aţi evidenţiat soluţia: opuneţi proprietarului înţelegerea încheiată de faţă cu martori.





Stimata Dna, Dle

Va multumesc pentru sfaturi.

Casa a fost data spre inchiriere fara a fi zugravita, cel putin fara sa luam in calcul o pasla veche de 15 ani care era in tot apartamentul, facand irespirabil aerul in incapare.

1. S-au inchieiat 3 contracte, cu 3 inregistrari diferite.

Contract incheiat in noiembrie 2009
Nou contract in 29.10. 2010 .
Un alt contract incheiat in 2012 cu final. aprilie 25/2013.


2.Intelegerea a fost una tacita, in sensul ca nu s-au opus amenjarii si compensarii banilor in forma prezentata.
Proprietarii fiind prezenti la lucrarile de amenajare.



Sa inteleg ca declaratia notariala a echipei care a realizat amenajarea este suficienta?

Cu stima,
Flory

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere - notificare, drept de retentie, compensare chirie flory1 flory1 Buna seara, S-a inchiriat un apartament dela o pers.fizica catre una juridica . Fiind precar, am dispus amenajarea lui, in intelegere verbala cu ... (vezi toată discuția)
Contract inchirere spatiu uscatorie B_Floryn B_Floryn am si eu o rugaminte sa ma ajutati intr-o problema....Acum un an de zile am inchiriat ca si persoana juridica spatiul de la parterul blocului destinat initial ... (vezi toată discuția)
Proprietarii vor să ne dea afară din apartament. ce valoare mai are un contract de închiriere în condițiile în care ei pot vinde și pot da afară chiriașii oricând vor?! ContSters433623 ContSters433623 Buna ziua, Avem contract de inchiriere pe 3 ani (pana in 2020) si proprietarii vor sa vanda apartamentul, prin urmare ne-au dat scris de ei si semnat, o ... (vezi toată discuția)