avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de inchiriere - notificare, drept de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de inchiriere - notificare, drept de retentie, compensare chirie

Buna seara,

S-a inchiriat un apartament dela o pers.fizica catre una juridica .
Fiind precar, am dispus amenajarea lui, in intelegere verbala cu proprietarii, de fata cu echipa care a realizat lucrarea.Lucrurile au decurs bine pana am cerut scutirea chiriei ptr lucrare. Au refuzat, si neplatindu le 3 luni, ne-au trimis notificare de reziliere.E transmisa prin posta si fiind in delegatie nu am ajuns la firma sa ridic scrisoarea. Mi au dat termen mi a zis 7 zile.Deja se fac 7.

Dupa semare contract de inchiriere, am asteptat ca ei sa faca curat. Insa ne au pus pe noi.
Contractul semnat cu soc care a prestat serviciile, respectiv amenajarea apartamnet, a constat in de servicii de consultanta o perioada de timp, soc mentionate. Deci un barter intre firma noastra si cea care a amenajat apartamentul inchiriat.


Fata de acest aspect, as vrea sa stim ce sa le raspundem, fapt ptr care :

1.Va rog sa imi spuneti, care este continutul unei notificari catre proprietari, in cazul nostru. care cer rezilierea contractului de chirie, si ignora ca defapt ei s au obligat la scutirea chiriei, conf deviz lucrari presatate, prin acord dat in fata martorilor. Starea precara este cunoscuta de insasi vecini.


2. Cum pot sa obtin un drept de retentie. Este bine daca le raspund la notificarea lor cerandu le sa faca compensarea defapt pentru cele 3 luni neplatite, pana la acoperirea sumei totale, si daca nu primesc un raspuns in sensul unui acord, introduc actiunea in instanta?


4. Intre timp, pot ramane in apartament fara sa am pb, sau ar trebui eliberat, odata ce contractul se rezilieaza nefiind platita chiria';
ori am dreptul sa raman in ap. pana instanta va decide daca am un drept de retentie .

5. Va rog sa imi spuneti daca va fi penalizat ca nu si-a indeplinit obligatia asumata prin intelegere din momentul notificarii sau din momentul efectuarii lucrarilor in apartamentul acestora.

6. Contractul de prestari servcii pe baza caruia s a facut lucrarea, nefiind o contraprestatie a carui echivalent sa fie in bani, daca eliberam ap., am putea obtine banii in instanta sau doar ramanand in apartament.

Va multumesc,
cu stima Flory
Cel mai recent răspuns: flory1 , utilizator 16:11, 20 Martie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc de lamuriri.

Avem un contract de inchirirere cu un proprietar.
Dorim ca acesta sa faca compensarea prin scutirea chiriei ptr plata lucrari efectuate, ptr care avem acord verbal in fata martori si atat.

Din pacate nu doreste. Intre timp au trecut 3 luni si neplata utilitatilor, cu exceptia lumina , cablu .

Sperand ca totusi vor fi bine intentionati acesti proprietari ..nu am reactionat.
In schimb dansii apeleaza la aociatia de proprietari ptr neplata, acre le elibereaza o somatie am inteles ptr a forta rezilierea contract.

Intre timp si noi am trimis notificare prin executor cu deviz lucrari.

Intrebare: daca nu gasim intelegerea, ce putem face ca lucrurile sa intre in normal? si fata de chirie si utilitati, in sine situatia e neplacuta, dar nu putem renunta la investitia facuta.

Ne-a comunicat adm blocului , ca domniile lor proprietarii cer interuperea utilitatilor, ca neplata a lor.

Pot sa faca asta fara o hotarare judecatoreasca, inainte sa putem dovedi si noi cum stau lucrurile? Nu ar fi un pic fortat. Urmaresc un interes adm bloc in senul penalitati , dobanzi sa peste toate sumele dupa cum reiese.

Ce este de facut practic.

Multumesc.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune posesorie Iovanca Iovanca Buna ziua, Am urmatoarea situatie: O soc. comerciala inchiriaza altei soc.com. un spatiu comercial. Soc. chiriasa nu plateste chiria timp de cateva luni, iar ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere si aplicarea noului cod flory1 flory1 buna seara, va rog sa mi spuneti cum se pot recupera bani investiti in amenajarea unui apartamnet inchiriat de la un proprietar care refuza acest lucru, ... (vezi toată discuția)
Chirias rau platnic blahblah blahblah In oct. 2006 am inchiriat apartamentul proprietate personala unei societati comerciale cu titlu de sediu reprezentativ. Au achitat chiria cu oaresce ... (vezi toată discuția)