avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua! Ma numesc Andrei Dumitrache si locuiesc momentan in suedia eu si una din surorile mele . Mama mea a decedat in ianuarie 2013 iar sora cealalta din Romania ar vrea sa faca succesiunea. intrebarile mele sunt daca trebuie neaparat sa mergem in Romania sau putem rezolva aici la ambasada in vreun fel si daca da cum? Problema este ca toti sunt proprietari in acte a aceluiasi apartament in cauza inclusiv mama si tatal meu de care mama mea era divortata. Cum ar trebui sa procedam?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 12:02, 2 Martie 2013
Regula este ca mostenirea trebuie acceptata in termenul legal.Tatal traieste?
Daţi o declaraţie de acceptare a succesiunii. Termenul este de 1 an de la deces. În acelaşi timp, puteţi împuternici o persoană din România să vă reprezinte la dezbaterea succesiunii. Atît declaraţia, cît şi împuternicirea, pot fi date fie la ambasada/consulatul Romîniei, fie în faţa unui notar din Suedia.

Pe parcurs, dacă se va pune problema reprezentării în instanţă pentru dezbatere/partaj, veţi acţiona în consecinţă, mandatînd o persoană (fie ea şi avocat) să vă reprezinte interesele în dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune tantzi_t tantzi_t Ambii parinti au decedat si mostenitoarele sunt 2 surori , una in Romania , care nu vrea sa faca succesiunea si , cealalta in SUA , care vrea dar nu are cum sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul unui parinte Akcse Akcse Buna ziua Deschid acest topic pentru lamurirea unor aspecte privind succesiunea dupa decesul unui parinte. Situatia mea este urmatoarea: A decedat mama in ... (vezi toată discuția)
Mostenire disputata kubolens kubolens Buna ziua, O doamna care este cetatean american, dar nascuta in Romania, din parinti romani ma roaga sa o ajut in urmatoarea speta: tatal dumneaei a decedat ... (vezi toată discuția)