avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legal sau ilegal?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legal sau ilegal?

Buna ziua
am scris pe acest forum in speranta ca cineva imi va da un raspuns asupra unei probleme legate de eliberarea si legalitatea unui document. Este vorba de certificatul de producator emis de primar. Intrebarea mea este urmatoarea: este o ilegalitate in faptul ca un primar a eliberat certificate de producator mai multor persoane la o data anume ( exemplu 2 februarie 2009) iar pe verso l-a vizat si pentru anul 2008?. Mentionez ca respectivele documente urmeaza a fi utilizate in proiecte de finantare din fonduri europene si ele ar trebui sa demonstreze productia destinata valorificarii in anul 2008. Este valabila viza din anul 2008 pe un document emis in anul 2009? Ce consecinte legale are acest fapt asupra persoanei care a eliberat documentul? este cumva fals sau abuz in serviciu?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Seffer Laurentiu , Consilier juridic 17:49, 20 Februarie 2009
Pai nu este legal dar nu este nici fals, nici abuz in serviciu ci neglijenta in serviciu.
Chiar si atunci cand "neglijenta" s-a produs intentionat in scopuri bine definite?
Normal silegal este ca certificatele de producator sa fie avizate la inceputul fiecurui an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cine este vinovat?? persoana fizica? sau juridica? BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Salutare tuturor,am o mare problema si va solicit ajutorul. Primaria unei localitati la solicitarea unei persoane a emis un CERTIFICAT FISCAL pentru inceperea ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere fals, uz de fals si abuz in serviciu Rmilitaru Rmilitaru Am dat in judecata primaria si beneficiarul, cerand constatarea nelegalitatii unei autorizatii de construire, emise in 2006; la proces, in martie 2008, ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu uta72 uta72 29 iunie 2009 Sunt secretar intr-o unitate scolara, in urma unei adrese primite de la Judecatorie , prin care ne solicitau veniturile nete pe ultimile 6 luni ... (vezi toată discuția)