avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune din partea membrilor familiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune din partea membrilor familiei

Din pacate am nevoie de un sfat legal cat de repede se poate de la cineva. Situatia scapa de sub control de cand a murit mama. Apartamentul a ramas acum in mostenirea me, a fratelui si tatalui, dar succesiunea e abia inceput, nici nu am stampila de la notar pe hartia de la Starea Civila. In seara asta tatal meu beat mort si a sarit la bataie, injurandu-mi de vreo cateva ori si mama. Au aparut si rudele de partea lui, anuntate ca din senin cu o ora inainte de la Buzau. M-au sechestrat in casa, mi-au luat telefonul. Intre timp taica-miu tot tabara sa ma bata. Am niste zgarieturi, rane mari nu am din fericire. La un mom. dat , matusa-mea scoate telefonul si zice a intregistrat tot ca sa demonstreze 'cat de nebuna sunt' Mi se pare un scenariu hidos de film in care am intrat de o ora, eu tocmai terminasem de predat lectiile cu elevii mei de la pian, cu care tin meditatii. S-au pus impotriva mea - asa si matusa-mea a sarit si m-a pocnit. In cele din urma fratele meu a sosit acasa, chemat de matusa-mea sa vada 'ce scandal fac eu' In tot timpul asta ma impiedicau sa ajugn la usa, m-au calarit de cateva ori - m-au impiedicat sa sun la 112 de pe fix. Cica taica-meu a alimentat prin scara, de fiecare data cand sare el la bataie, ca eu am probleme mintale - si vecinii-s de partea lui, pentru ca el sta de fapt in bloc, eu de raul lui mi-am inchiriat ceva in alta parte, dar domiciliul legal acolo e. Pe frate-meu nu ma pot baza ca mama ipotecase casa ca sa il ajute pe el cu un credit - la care mai nou nu plateste ratele........macar cand a venit le-a propus sa ma lase sa ies si sa imi dea telefonul, cu amenintarea din parte lui ca: 'in casa asta nu mai calc!' Eu am mai avut un caz de plangere penala cu tentativa de viol - si din experienta stiu ca politia nu face absolut nimic, sfaturile sunt sa renunti la plangere (ti se da asa, printre usi, ca ei nu pot face fata cu lumea interlopa). Dar vreau sa fac in cazul asta totul pina la capat!!!!! Am fost la sectia de politie, a venit un echipaj, tatal meu normal ca a negat tot. De aseara tot am in stat analize la UPU, am toate hartiile pe contuzii si zgarieturi, dar abia luni pot sa platesc nush ce chitanta sa imi dea certificat medico-legal. Ce urmeaza acum? Va rog sfatuiti-ma, se vor pune impotriva mea toti, inclusiv fratele - si vor asmuti si vecinii. Taica-meu nu e usa de biserica, e medic veterinar la tara si are tot felu de cazuri de molestare sexuala, dar nici unul nu s-a finalizat cu plangere, doar 'vorbeste lumea'. Inclusiv o colega de serviciu a plecat pe tema asta de la circa respectiva. Cam asta e 'tabloul' - ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: LauraStone , utilizator 08:33, 4 Martie 2013
Fapta tatalui se poate incadra la art 180 din codul penal- loviri si alte violente, ar mai fi vb si de lipsire de libertate. Problema va fi ca nu aveti martori si nu cred ca se va intampla mare lucru.
Poate ar trebui sa-i evitati, mai ales ca aveti unde locui, iar de mostenire nu poate fi vb cat imobilul poate e ca si pierdut daca fratele nu plateste ratele.
Este de necrezut! Trebuie sa pot face ceva! Partea din familia tatalui nu are scoala, cei in cazua sunt: unchiul sofer pe tir, matusa vanzatoare. Tatal e singurul din familie care a facut facultate, dar nici el nu e mai presus - provin toti dintr-o familie de la tara, s-au luat la harta si cand au murit bunicii in vara. Eu am fost crescuta insa de un om deosebit care m-a educat stralucit - dar ce folos ca familia mamei desi numeroasa, nici ea nu mai este - ea era cea mai mica. Macar puteti sa ma sfatuiti cum sa fac plangerea la politie sa fie in favoarea mea, sa pot misca lucrurile cat de cat? Acum ma duc sa iau rezultatele de la medicina legala. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va expun urmatoarea situatie: bunic+bunica, rezultat, ... edyandreea edyandreea Buna ziua, va expun urmatoarea situatie: bunic+bunica, rezultat, fiica si fiu, fiica necasatorita si fara urmasi, fiul...divortat, un singur urmas(singurul ... (vezi toată discuția)
Mostenire, propunere de cedare drepturi Flaviu81 Flaviu81 Buna ziua! Numele meu este Flaviu si am nevoie de consiliere juridica! Bunica mea a avut 3 copii: tatal meu, matusa mea si pe unchiul meu. Tatal meu a murit, ... (vezi toată discuția)
Soti batuti de cumnat carmen ala carmen ala Va supun atentiei urmatoarea intamplare: Dupa un eveniment neplacut in familie, fratele sotului sare la bataie, loveste cu capul prin surprindere pe ... (vezi toată discuția)