avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatii de proprietari - preluare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatii de proprietari - preluare

blocul nostru cu 3 scari nu face parte din asociatie de proprietari. putem fi preluati de alta asociatie de proprietari ? cum ? ce trebuie sa facem?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:45, 2 Martie 2013
Da, puteti sa fiti preluati de o alta asociatie de proprietari.
Dansii o sa faca o modificare de acte constitutive, in urma aderarii noilori proprietari.
Costurile trebuie sa le suportati Dvs.
E de preferat sa va faceti propria dv. asociatie.
Cu cat mai putine apartamente, cu atat mai bine pentru o buna administrare.
Puteti sa fiti integrati intr-o asociatie deja constituita, vecina cu dumneavoastra. Pentru aceasta trebuie convocata adunarea generala la asociatia deja constituita si adunarea generala a proprietarilor din blocul dumneavoastra. Ambele adunari generale trebuie sa ia hotararea prin acordul scris (tabele) prin sewmnatura a 2/3 dintre membrii fiecarei scari.

Puteti sa va constituiti si in asociatie separat cu semnatura a 50% +1 dintre proprietarii fiecarei scari.

Cititi legea 230/2007, HG 1588/2007 si mergeti la judecatorul delegat de la finantele locale pentru a vedea lista cu toata documentatia.
Costurile sunt nesemnificative, dar munca este foarte multa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare adunare generala dumitru suiu dumitru suiu Multumesc pentru raspunsurile primite . Am intrat intr-un joc care nu este al meu insa trebuie sa ies cumva din incurcatura asta .Doresc sa imi raspunda cineva ... (vezi toată discuția)
Divizare danuttan danuttan In cazul in care la prima sedinta extraordinara in vederea divizarii asociatiei,nu se intruneste cvorumul de 50% + 1 pentru adoptarea hotararii si stiind ca la ... (vezi toată discuția)
Functionarea asociatiei de proprietari timberland87 timberland87 As dorii sa stiu, avand in vedere ca am constituita deja o asciatie de proprietari daca am posibilitatea sa preiau si alte condominouri in afara celor pentru ... (vezi toată discuția)