avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict de interese cu Asociatia de Propietari pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict de interese cu Asociatia de Propietari pe spatiu comun.

Buna ziua,
Doresc sa va supun atentiei urmatoarea problema: Asociatia de propietari de care apartin iti desfasoara activitatea in uscatoria scarii pe care locuiesc la et. 4. Aceasta nu are nici un fel de contract sau de act pentru a-si desfasura in acest loc activitatea. 13 si cei 20 de locatari de pe aceasta scara nu mai doresc ca asociatia sa isi desfasoare activitatea in acea spalatorie. Am depus o cerere impreuna cu un tabel de semnaturi in care am cerut sa paraseasca locatia. Raspunsul a fost negativ. Ce putem face ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: coroviceanu , utilizator 08:31, 4 Martie 2013
Puteti sa dati asociatia in judecata, urmand ca instanta sa oblige asociatia sa permita folosirea spatiului comun in conformitate cu destinatia acestuia.
Ar fi bine ca anterior cererii de chemare in judecata sa-i invitati la o mediere, poate se rezolva mai repede.
Ce numiti ”asociatie”sa inteleg ca este administratia.?

Administratia este o sociatate,din afara blocului?
Unde vreti sa isi desfasoare activitatea asociatia, unde sa tina actele si arhiva, unde sa faca incasarile?
Puteti sa ii dati afara si sa inchiriati o garsoniera sau un spatiu in alt condominiu in care sa aveti asociatia, dar platiti tot dumneavoastra ca proprietari.
coroviceanu a scris:
Asociatia de propietari de care apartin iti desfasoara activitatea in uscatoria scarii pe care locuiesc la et. 4.

Dupa cum spuneti este asociatia dumneavoastra. Este firesc sa-si sa aiba sediul in blocul dumneavoastra.
Daca unii proprietari gasesc un spatiu mai adecvat pentru sediul asociatiei, discutati cu presedintele, discutati in adunarea generala si daca solutia propus a va fi considerata mai buna, se va schimba sediul asociatiei.
Unde doriti sa aiba asociatia sediul?

Cel mai deranjant lucru este faptul ca noi locatarii scarii unde isi desfasoara asociatia activitatea nu beneficiem de nici un avantaj. In plus, in cadrul asociatiei sunt si alte blocuri care au uscatorii la fel ca a noastra. Exista un statiu la centrala termica unde ar putea sa-si desfasoare activitatea. Cred ca vom infiinta o alta asociatie numai pe acesta scara. Intrucat vreau sa dau in judecata asociatia voi initia si o invitatie la mediere.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
coroviceanu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu pt. asociatia de proprietari Petrus1731 Petrus1731 Am urmatoarea nelamurire: O camera situata la parterul unui bloc ca sa poata fi inchiriata de Asociatia de proprietari pentru sediu, legal cu contract de ... (vezi toată discuția)
Care este statutul uscatoriei de scara puskyn puskyn Buna seara, am si eu o intrebare in legatura cu uscatoria scarii de bloc pe care locuiesc. presedintele de scara impreuna cu administratorul au decis ca in ... (vezi toată discuția)
Ocuparea abuziva a uscatoriei radulescuecaterina radulescuecaterina sunt presedinte de asociatie de proprietari ales de 1 luna. Arhiva preluata este voluminoasa plus o serie de unelte. Am vrut sa le depozitez intrun colt al ... (vezi toată discuția)