avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transfer propietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transfer propietati

Nu sunt urmarit, nu am procese , am cateva propietati. Doresc ca aceste propietati sa le transfer pe o societate comerciala unde sunt administrator sau asociat . Pe viitor daca voi avea datorii spre fisc pe persoana fizica se pot baga pe propietatiile transferate pe societatea comerciala unde sunt administrator sau asociat? multumesc
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 23:49, 2 Martie 2013
daca transferati bunurile dumneavoastra societatii , aceasta devine proprietarul bunurilor, iar in caz de probleme financiare isi va plati datoriile cu aceste bunuri .
parerea mea : nu este o idee buna !!!
daca sunt administrator in aceea firma si am probleme pe persoana fizica. autoritatile se pot "baga" pe propietatiile unde sunt administrator?(asta era intentia de a le transfera pe o firma care nu are probleme
daca se demonstreaza ca ati tranferat bunurile pentru a va micsora patrimoniul personal in scopul fraudarii creditorilor , transferul de proprietate poate fi contestat si anulat.
luati legatura cu un avocat si un expert contabil care sa va sfatuiasca cum puteti face aceasta operatiune fara a aveti repercusiuni dupa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere societate octavian63 octavian63 Societate fara datorii , unic asociat ,administrator unic , in proprietate firmei casa + teren , actualul sediu al firmei. Doresc sa radiez firma cum procedez ... (vezi toată discuția)
Radiere intreprindere individuala alex_g alex_g Buna ziua Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un sfat. Am o Intreprindere Individuala care de-a lungul timpului, din cauza nerentabilitatii, a general ... (vezi toată discuția)
Tva transfer parti sociale matmih matmih Buna ziua, Am o nelamurire asupra necesitatii includerii TVA in pretul de achizitie a tuturor partilor sociale detinute la o societate. Codul fiscal nu prea ... (vezi toată discuția)