se pote inainta demisia la zi chiar daca angajatorul nu este de accord,si daca nu este care ar fi durata zilelor de preaviz si cate ore de munca pe zi si are dreptul sa te mute din functia care o deti.este vb. de distributie produse
Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.
Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele. Prin urmare, timpul de lucru este cel prevazut in c.i.m. de 8 ore sau mai putin.
Demisia se depune cu 15 zile calendaristice inainte, chiar daca nu este de acord angajatorul, dupa 15 zile contractul inceteaza.Cea de-a doua intrebare nu am inteles-o.
In conformitate cu prevederile art 79 alin 8 din codul muncii: "Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca. "
Demisie
anton i
Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)