Eu nu sunt in proces de divort...dar prietenul meu da.a fost dat afara din locuinta de catre parinti,in casa ramanand sotia cu copilul,lui interzicandu i se cu desavarsire sa mai ia contact cu el(copilul).In urma cu o luna de zile a fost depus dosarul de divort.La prima infatisare sotia la anuntat ca nu si va vedea copilul decat cand va dorii ea si numai in prezenta ei.Nu stiu de ce dar tare mi e teama ca justitia va fi ''oarba'' ca de obicei.
In cadrul procesului de divort, prietenul dvs. poate formula cerere reconventionala prin care sa solicite stabilirea unui program de vizitare a minorului (de obicei se da in prima si a treia saptamana) cu posibilitatea de a-l lua pe minor la domiciliul sau si de asemenea in vacante.
Bine ar fi ca prietenul dvs. sa consulte macar un avocat daca nu-si poate permite sa angajeze unul, pentru ca lupta nu va fi usoara.Va trebui sa dovedeasca ca are conditii unde sa primeasca minorul, ca se poate ocupa de el pe perioada cat acesta este luat la domiciliul sau.In ceea ce priveste sustinerile sotiei...sa stea linistit, nu ea decide. Doar ca singur nu o sa reuseasca.
In cazul in care este prea tarziu sa mai formuleze cerere reconventionala, dupa pronuntarea divortului, poate promova chiar el actiunea de stabilire program vizitare minor.
Mult succes.
Cu stima, av. Hornea
Vizita minora
UTILIZ
In actiunea de divort avocatul sotiei mele a trecut:
- in temeiul disp. art.43 al.3 din c. fam in ce privesc drepturile parintesti, dorim ca vizitele la ... (vezi toată discuția)