avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte casa

Bunica mea a divortat de bunicul meu, cu care a avut doi copii, dupa care acesta s-a recasatorit. In casa construita de ei a ramas bunica, care i-a adus imbunatatiri, a platit impozite etc. Bunicul nu a mai contribuit cu nimic la casa, iar dupa moartea sa, a doua lui sotie a declarat in instanta ca nu doreste nimic din casa si terenul lasate primei sotii. El a murit de cativa ani, iar imediat dupa a murit si unul din copii, in urma caruia a ramas o sotie si doi copii. Asadar au mai ramas doar bunica si unul din copii, casatorit, avand doi copii. Bunica sta in casa, dar nu are acte nici pe casa, nici pe teren. Cui va ramane casa si terenul? Cum se vor imparti? Ce trebuie facut pentru obtinerea unor acte pe numele bunicii pentru casa si teren?
Bunica este in drept la jumatate din casa.Dezbateti succesiunea dupa bunicul iar copilul in viata si mostenitorii celuilalt copil pot instraina dreptul lor catre bunica.In caz contrar se poate solicita partajul judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ....bunicul meu s a recăsătorit in anul 1990, locuind ... Dacia logan Dacia logan Buna ziua ....bunicul meu s a recăsătorit in anul 1990, locuind până în anul 2000 în casa construita de el și bunica mea, ulterior mutându se în casa ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? vasile s vasile s La procesul de partaj pot sa obtin mai mult de 50% din casa avand in vedere ca eu am fost principalul investitor?Fosta soacra are vreo cota parte din casa( ... (vezi toată discuția)
Mostenitori din doua casatorii - cum se radiaza sulta din cartea funciara daca au trecut 22 de ani? dumitrescudaria dumitrescudaria parintii mei au avut un apartament in craiova,la divort noi doi am ramas cu mama in apartament.tatal s-a recasatorit si are la randul lui un copil.la scurt ... (vezi toată discuția)