avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cedarea firmei de catre administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cedarea firmei de catre administrator

Am devenit asociat la o firma SRL cu drepturi de 33,5% . Administratorul doreste sa se retraga din firma, iar eu sa raman noul administrator al acesteia.
M-ar interesa la cat timp dupa intrarea mea ca asociat, administratorul se poate retrage(care este termenul cel mai scurt?),si in ce conditii?Dupa retragerea lui, raman cu drepturi depline?
Daca imi puteti spune si un pret estimat, as fi recunoscatoare.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CarlaMariaPopescu , utilizator 08:44, 6 Martie 2013
Modificarile despre care vorbiti se fac prin redactarea unei hotarari AGA (adunarea generala a asociatilor), care se inregistreaza la Registrul Comertului si dureaza aproximativ 5-7 zile.
Costurile daca intocmiti actele la serviciul de asistenta juridica din cadrul registrului comertului(intocmire acte plus inregistrare) ajung la aproximativ 900 lei. Termenul legal de la depunerea actului pentru inregistrarea in registru comertului este de 5 zile, dupa acest demers avand drepturi depline ca asociat unic si administrator.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat srl-d roxirox roxirox Buna ziua, Suntem 3 administratori la un srl-d. Unul dintre noi vrea sa se retraga. Care sunt pasii de urmat in acest sens si actele necesare, inclusiv ... (vezi toată discuția)
Renuntare actionariat/administrator lalatz lalatz Buna seara.Am si eu o nelamurire in privinta unei renuntari la un actionariat intr-o firma.Sotul meu doreste sa se retraga dintr-un srl cu 2 asociati 50 -50.Se ... (vezi toată discuția)
Retragere asociati, modificare act constitutiv Laura 86 Laura 86 Buna ziua, Un asociat doreste sa se retraga din firma la care sunt administrator. Care este procedura de urmat? Eu stiu asa: -cerere de ... (vezi toată discuția)