avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin agresiv si galagios
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin agresiv si galagios

Buna ziua,

Am o problema cu un vecin si as dori cateva sfaturi cu privire la situatia creata.

Locuiesc impreuna cu sotia la etajul unu al unui bloc de 10 etaje. Sub mine, la parter, locuieste vecinul in cauza, de etnie roma, impreuna cu cei doi copii (un baiat de 17 ani si o fata mai mare). Blocul nu este foarte nou iar peretii sunt destul de subtiri, astfel incat orice sunet mai puternic se aude imediat.

Problemele au inceput in urma cu un an, cand baiatul a inceput sa dea petreceri in mod regulat, in special cand tatal nu era acasa. L-am rugat sa dea muzica mai incet, dar asta rezolva problema doar pe moment. Am incercat cu clasicul batut in teava, in podea, etc. Cu urmatoarea ocazie, problema revenea. Am incercat pe cale amiabila sa discut atat cu fiul de 17 ani, cat si cu sora acestuia si cu tatal lor. Dupa discutia cu tatal lor, problema s-a rezolvat pentru o scurta perioada de timp dupa care a revenit, la intervale mai dese.

De curand, si-au cumparat tobe, la care bate de dimineata de pe la ora 11 pana dupa-amiaza; ia o pauza, dupa care incepe din nou.
Cand am incercat sa aduc in discutie (din nou) problema, tatal a devenit agresiv, a recurs la injurii, insulte si amenintari. Mi-a sugerat sa ma mut daca nu imi convine, ca el nu isi va face ordine in familie pentru mine (iese din discutie - apartamentul este proprietate personala, nu stau cu chirie) iar daca mai am tupeul sa comentez ceva "are el grija de mine, ca a facut box" si "isi cheama nepotii sa ma taie".

Respectivii nepoti, au fost in urma cu ceva vreme la un alt chef de-al fiului. Pe la 4 dimineata, i-am auzit pe scara blocului vorbind intre ei despre cum o sa vina ei la mine si-o sa imi arate ei mie...

Deja consider ca am fost amenintat de 3 ori, si ii cred suficient de limitati cat sa dea curs amenintarilor. Deasemenea, mi-e teama ca imi voi gasi masina vandalizata.

Am ajuns in punctul in care ajung acasa si trebuie sa dau eu muzica tare ca sa acopar galagia facuta de ei.

Intrebarea mea este: ce pot face ?
De ce am nevoie pentru a depune o plangere de amenintare la politie ?
Cu privire la deranjarea linistii publice, exista un interval orar la care pot apela la politie ? Am vazut ca legea 61/1991, art. 26 si 26 la asta se refera. La art. 26 este trecut un interval, la art. 25 nu. Care este ?

Daca este cu interval(13:00-1400 si 22:00-08:00), ce fac in restul timpului ?!

Astept cu MULT interes raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: ContSters232881 , utilizator 19:50, 4 Martie 2013
In situatia mentionata probabil ca si alti vecini sunt deranjati de modul de comportare al vecinilor
Daca aveti posibilitatea sa adunati mai multe semnaturi de la vecini,puteti sesiza oficial sectia de politie responsabila solicitand a se aplica prevederile L nr 61/1991 republicata
apelati serviciul unic de urgenta 112 sau depune-ti o plangere la sectia de care apartineti in care specificati si amenintarea.Amenintarea este de natura penala,iar impacarea partilor inlatura urmarirea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu locatari, jigniri Andreea1816 Andreea1816 Buna, am ceva probleme cu vecinii de bloc, stau cu un etaj mai sus decât mine, problema sta in felul următor,la noi in bloc programul de liniște este de la ... (vezi toată discuția)
Ascult muzica tare la bloc heciu heciu (nu am stiut in ce categorie sa incadrez subiectul meu) Am cautat pe forum un raspuns la intrebarea mea, insa nu am gasit. Locuiesc la bloc, mai exact la ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de galagie extrema in spatele blocului! SteauaMVP SteauaMVP Buna ziua, Cum vine vremea calda se pare ca apar si persoanele care nu au un job sau pur si simplu nu au ce face in casa pe timpul noptii. \\"Actiunea\\" se ... (vezi toată discuția)