avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobandire teren folosit 15 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobandire teren folosit 15 ani

Buna seara,
detin o casa din anul 1997 ,intr-o comuna de langa Brasov.In spatele casei este un teren (proprietatea PRIMARIEI),care mi-a fost dat in folosinta,ce-i drept verbal , de catre primarie.As dori sa stiu daca exista vreo modalitate de a intra legal in posesia acestui teren.Mentionez ca terenul a fost folosit si ingradit inca din 1998 .Din acelasi an au fost plantati pomi fructiferi , varsta acestora ar fi una din dovezile ca am ingrijit si folosit terenul, este vorba de cca 500mp.
Va multumesc frumos pt. raspunsul dvs.
O seara buna tuturor
Nu se poate prin faptul ca ati folosit terenul chiar si 15 ani. Acel teren face parte din domeniul privat al comunei, orasului....nu puteti uzucapa! nici daca era al unei persoane fizice nu puteti uzucapa Decat dupa 30 de ani sau daca aveti just titlu putea opera uzucapiunea de 10-20 de ani, insa dvs folositi un teren proprietatea statului si fara acte.....
Interesati va la Primarie daca poate fi instrainat sau macar concesionat cu acre in regula.
va multumesc pt.raspunsul prompt, insa doresc sa va spun ca in aceiasi situatie se gasesc si vecinii mei directi , vecini care folosesc terenul din dreptul / spatele proprietatii lor de mult mai mult timp,probabil peste 30 ani.Eu am cumparat proprietatea in 1997, de aceea am spus 15 ani.Inainte de a cumpara proprietatea , terenul in cauza a fost folosit de vechiul proprietar.
Stimata doamna nu puteti uzucapa din motivele de mai sus!
Eu v am raspuns la ce ati intrebat!
Simpla folosinta a terenului timp de 15 ani , teren ce apartine comunei, orasului.....nu va da drept de proprietate.
A uzucapa inseamna a avea posesia Continuua si neintrerupta a unui bun imobil, asta inseamna si a l folosi, de aceea am folosit acel termen.
Daca proprietar este comuna sii acest teren face parte din domeniul privat al acesteia, conform unei Hotarari a Consiliului Local se poate vinde, conditiile stabilindu se prin acea hotarare .

Nu vad de ce as raspunde la alte intrebari care nu au legatura cu subiectul postat de dvs aici.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
ContSters250994, utilizator
multumesc,
Cu stima Ioan

Alte discuții în legătură

Contract de concesiune: inadmisibilitatea invocarii uzucapiunii sorin123 sorin123 Am un teren de la primaria din Eforie Sud in folosinta ( concesiune ) pentru care am platit impozit anual si primaria vrea sa mi-l ia , cum pot sa intru in ... (vezi toată discuția)
Prescriptie achizitiva pentru terenuri aflate in proprietatea statului vivbog vivbog Parintii mei au mostenit un o proprietate cu o suprafata de 3000m2. Bunicii au primit un teren de la Consiliul Popular, in anul 1959, cu o suprafata de 1000m2, ... (vezi toată discuția)
Vecinul vrea sa taie pomi de pe terenul meu stefanupc stefanupc Buna ziua, Vecinul meu de proprietate a folosit fara acordul nostru (nu a solicitat iar noi nu ne-am interesat) timp de cativa ani (1990-2011) terenul nostru ... (vezi toată discuția)