patrascu razvan a scris:
In functie daca este inceputa sau nu urmarirea penala,este posibil sa scapati cu NUP sau SUP.
X-( Oy-gevalt! Zaaau? NUP cand alcoolemia este peste limta legala? SUP? Pe ce motiv?
Oy-oy-oy!
@Mavryka ... Stiu ca va spulber euforia momentului in care ziceti: "Yessss! Avocatul tampit nu e cel care ma apara pe mine!" Insa pedeapsa zisa "cu suspendare" este o pedespsa cu INCHISOARE SI cu
suspendarea executarii pedepsei. Adica exact cum am scris mai sus.
Bucurati-va! Trebuie sa va bucurati pentru ca Romania este una dintre putinele tari care desi nu se afla nici in Africa si nici un frundul Asiei un om care se urca beat la volan este pedepsit in 999 de cazuri din 1000 doar cu o "dojana minora" a.k.a pedeapsa cu suspendarea executarii pedepsei a.k.a. "dojana ridicola".
P.S.
Eu sunt doar un
"taraie-roba" care circula de la o instanta la alta pe un traseu descris de poligonul Arad-Gurahont-Oradea-Beius-Deva-Lipova-Timisoara si care face cam
40000-50000 km pe an la volan. De cate ori urc la volan ma gandesc ca am doar o probabilitate oarecare ceva mai mare decat zero,
nici un fel de certitudine, ca voi ajunge unde doresc si ma gandesc de fiecare data ca aceasta probabilitae depinde intr-o masura foarte mare
de ceilalti participanti la trafic si ca oricand si oriunde mi se poate intampla sa-mi iasa in cale nenorocul reprezentat de
soferul care a baut prea mult alcool ori soferul neaten ori cel nepasator si sa fiu facut praf intr-o secunda sau ceva mai putin de o secunda.. Cand sunt doar eu in masina imi zic:
asta este! Insa cand sunt cu Horia, fiul meu care are doar 6 ani ori cu Flavia, fiica mea care abia a facut 22 de ani
iimi vine sa urlu numai la gandul ca, indiferent cat de atent sunt eu, un om care a baut si caruia nu-i pasa de consecinte poate sa ne faca intr-o secunda praf pe toti.
Imi pare rau, dar nu pot sa-l privesc cu simpatie pe cel care se urca beat la volan si are norocul de a nu mutila si a nu ucide pe nimeni cu toate ca era foarte posibil si probabil sa o faca.
Apropos! Cred ca inchisoarea cu suspendarea executarii pedepsei este ridicol de putin
fata de pericolul social reprezentat de betivul la volan. Sper ca asta sa se schimbe si maine sa vedem betivii in inchisoare.