avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Eu sunt infiiat,acum nu mai stau cu parintii cu tatal de fapt ca mama a murit si suntem certati nu ne vorbim ma intrebam oare dupa moartea lui cui o sa ai ramana casa?poate sa o lase la altcineva tinand cont ca eu sunt singurul copil?
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 23:00, 4 Martie 2013
Aveti ,legal vorbind, aceleasi dreppturi ca si un fiu natural al tatalui dvs. Tatal dvs. poate insa dispune de avutul sau in totalitate in timpul vietii, sau poate gasi pe cineva care sa-l ingrijeasca si sa-i faca un contract de intretinere si atunci povestea se complica.
sunt 3 posibilitati :
- 1. sa instraineze casa cu contract de vanzare cumparare sau contract de intretinere si atunci nu va mai ramane nimic
- 2. face un testament prin care lasa casa altei persoane , cum nu va poate dezmosteni total veti primi 1/2 din casa.
- 3. nu face niciun act in timpul vietii si va ramane casa fiind unicul mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmostenire DanCristian199 DanCristian199 Cand poate fi un urmaș dezmostenit? În ce fel isi poate pierde dreptul? Dacă părintele lasa averea în timpul vieții lui altcuiva,urmașul isi pierde ... (vezi toată discuția)
Cineva care a renuntat la mostenire se mai poate razgandi? hopeless1 hopeless1 buna ziua. __as dori sa aflu si eu cum si in ce conditii este acest lucru posibil. __sunt 3 frati (o fata si 2baieti). fata s-a casatorit acum 38 de ani si ... (vezi toată discuția)
Pot fi dezmostenit? Sorinasandru Sorinasandru Suntem 2 frati,eu sunt plecat in strainatate de mai bine de 3 ani.Inainte de a pleca am locuit impreuna cu familia in casa mamei mele.De 5 luni de zile mama e ... (vezi toată discuția)