avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Angajatorul refuza sa plateasca sume datorate, ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Angajatorul refuza sa plateasca sume datorate, obtinute prin hotarare judecatoreasca, iar firma de executori refuza sa ia atitudine - CE e de facut?

Buna ziua
Suntem un grup de 10 persoane, functionari publici cu statut special in cadrul unei unitati penitenciare.
Am castigat un litigiu cu angajatorul - care are sa ne plateasca o suma de bani conform unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva.
E vorba de suma de 5000 RON/ persoana.
Suma provine din niste diferente salariale datorate incompetentei contabilului unitatii, care nu a stiut sa calculeze corect drepturile banesti ce ni se cuveneau pe o anumita perioada de timp.
Am apelat la o firma de executori judecatoresti pentru recuperarea banilor.
Angajatorul a platit o singura transa de bani in valoare de 400 RON, bani care s-au virat de la \"sediul central\" in iunie 2012 dar au intrat in conturile noastre abia in august 2012 (?!!!!)
De atunci NU s-a mai virat nici o suma, desi ar fi trebuit sa se plateasca transe egale de bani odata la trei luni.
Cand contactam firma de executori ni se raspunde ca \"probabil ar trebui sa li se faca angajatorilor o somatie.... dar mai bine sa mai asteptam...\"
Nu este datoria firmei respective sa aplice legea si sa ne recupereze banii?
Faptul ca acesti bani nu au fost platiti conform programarii nu constituie \"nerespectarea unei hotarari judecatoresti\"?
Ce ne sfatuiti sa facem pentru a putea totusi sa ne recuperam ceste sume ?
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
mrsA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 10:20, 5 Martie 2013
din pacate promovarea unei plangeri penale pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a unei hotarari judecatoresti, nu da randament in speta dvs, desigur raspunsul executorului nu este tocmai profesionist, cu siguranta veti primi si restul sumelor ce vi se cuvin, inca nu au bugetele alocate, de aceea se produc aceste intarzieri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi salariale mikas mikas Controversata lege a maririi salariilor din oct 2008 mi-a \"marit\" teoretic salariul cu 50%. Practic, am luat doar 13 % in plus. Aceasta lege a fost valabila ... (vezi toată discuția)
Executare silita sechelflorica sechelflorica Toata suma care trebuia executata silit este de 5000 ron val totala pentru toate cele 18 apartamente , nu separat ,astfel ar fi revenit pe familie 277,77 ... (vezi toată discuția)
Adresa angajator plata sume conform hot.judec. dumo79 dumo79 Buna ziua! Rog respectuos sa ma ajutati cu redactarea unei cereri către angajator pentru plata unor sume conform unei hotarari judecatoresti. Am redactat ... (vezi toată discuția)