Documentatie cadastrala receptionata in septembrie 2010,prin care o suprafata de teren dintr-un nr.topo, avind mai multi coindivizori (intre acestia nerealizindu-se vreodata un act de partaj) este extrasa din acel nr.topo,i se atribuie un nr.cadastral,un alt amplasament si este transferat in alta coala de carte funciara,motivindu-se ca baza legala;L.7/1996 si art.13 din Ordinul nr.634/2006
Decizia nr. 723 din 1 iunie 2010 a Curtii Constitutionale,admite exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 33 alin. (6) din Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996.
Care sunt consecintele acestei decizii asupra Ordinului nr.634/2006?
Cum poate fi tratata situatia prezentata despre documentatia cadastrala in raport cu Decizia Curtii Constitutionale?
Este cumva un caz de nerespectare a unei Decizii a Curtii Constitutionale?
Ordinul nr.634/2006 reglementeazăƒ conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciarăƒ, şŸi nu „procedura de rectificare a inscrierilor in cartea funciara, a modificarilor si cea de indreptare a erorilor materiale la care face referire art.33(6) din L.nr.7/1996 declarat ca fiind neconstituţional de CCR.
În opinia mea, sunt două lucruri distincte, conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale neavînd nimic de-a face cu procedura rectificării înscrierilor în CF.
Si totusi:
"Obiect al exceptiei de neconstitutionalitate il constituie prevederile art. 33 alin. (6) din Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 201 din 3 martie 2006, cu modificarile ulterioare, avand urmatorul continut: „Procedura de rectificare a inscrierilor in cartea funciara, a modificarilor si cea de indreptare a erorilor materiale se va stabili prin regulament aprobat de directorul general al Agentiei Nationale.*"
"Cum textul de lege criticat prevede ca procedura de rectificare sa fie stabilita printr-o norma cu o putere juridica inferioara legii organice, respectiv prin regulament aprobat de directorul general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, ne aflam in prezenta unei incalcari a dispozitiilor constitutionale ale art. 73 alin. (3) lit. m), care prevad obligativitatea reglementarii prin lege organica a regimului juridic general al proprietatii, precum si ale art. 1 alin. (4) privind separarea puterilor in stat."
Intrebarile din mesaj:
Care sunt consecintele acestei decizii asupra Ordinului nr.634/2006?
Cum poate fi tratata situatia prezentata despre documentatia cadastrala in raport cu Decizia Curtii Constitutionale?
Este cumva un caz de nerespectare a unei Decizii a Curtii Constitutionale?
Masuratori gresite
omer
Buna ziua! In anul 2002 am cumparat un spatiu comercial pe societate, spatiu care este in indiviziune cu alti doi proprietari persoane fizice. Am solicitat eu ... (vezi toată discuția)