avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Înselãciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Înselãciune

Buna ziua.
Intampin o problema serioasa.

Am luat o teapa pe net.
Am schimbat prin curier cu un anumit, doua obiecte.eu am trimis ceva el altceva.
El acum nu mai recunoaste nimic, si spune ca cine stie cui am trimis si ca cine stie ce era in colet.

Cum mi-am dat seama cine e?
L-am cautat pe net dupa semnlamentele date de curier, si am gasit poze cu persoana imbracata exact ca in cea zi cand a ridicat coletul. Am trimis poze la curier si a zis ca tipul din poze e cel care a ridicat coletul.

Problema e urmatoarea.
Am publicat poze cu el pe diferite site-uri, am luat legaura pe facebook cu amici de a lui, si chiar si telefonic.

Ieri m-am trezit cu citatie, sa ma prezint la judecatorie in orasu sau,a depus actiune in pretentii.

A zis ca l-am denigrat virtual si real, fara sa detin probe, si ca faptul ca il recunoaste curierul nu este o proba certa.

Imi cere 10.000 lei daune, de ce am publicat poze fara dovezi, si de ce l-am facut de ras in toata Romania. Eu sunt sigur ca el e teparul. Mai strang dovezi.

Ce sa fac in continuare. Cum ma pot apara?

[Editat - va rog sa lasati spatiu dupa semnele de punctuatie (punct sau virgula) ca sa va putem citi mesajele]
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:59, 7 Martie 2013
1 - Citi ce a scris userul pe alte topicuri. NU FACUT LISTING CU CONTINUTUL ,SI NICI CU VALOREA. A trimis pur si simplu un colet fara ramburs. Iar teparul trebuia sa tirmis alt colet. tot asas. La depus fara martori. DEci nu se poate deomnstra ce era in colet. Ce semnatura? Daca sia dat date false, doar nu o fis pus semnatura lui. Nu i sa cerut buletinul.

2 - Pai va duce aviz de expeditie, pe care scrie ca sa trimis un colet, fara sa fie mentionata valoarea sau continutul.

3 - Acea lege a fost abrogata fiind neconstitutionala. Se retine doar cine a fost sunat, de pe ce numar si duarata conversatiei. nici vorba de continut. Legea a fost declarata neconstitutionala. Cmatariilor li sa emis mandate de intercepatre. Unde Dumnezeu ati terminat dreptul?

4 - Pai a livrat unei persoane careia nu ia cerut act de identitate.
5 - Este denunt calomnios.

Pai dumneavoastra ce construiti?
Mai bine ii spuneti omului realitatea, ca nu are sanse.
Si va rog sa studiati dreptul inaine de a posta ca mediator.

Aratai-mi o sentina de condamnare pe tepe online.
Ce flagrant sa ii faca? Astfel de persoane dau trei patru tepe si se reprofileaza. atat.

Degeaba are 5 plangeri. sunt in rem, au doar ip-ul, care e wirelles.

Va rog sa recitit inainte sa dati un raspuns nemotivat, si sa motivati legal. Doar ati studiat dreptul

O zi buna.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Mediatorii nu studiaza dreptul, asta ca sa stiti.
Coletul ala nu avea si el un destinatar ca noi daca trimitem ceva si nu ajunge unde trebuie pa cine luam de urechi?
Pe ce baza inmaneaza curierul un pachet pe vorbe? nu trenbuie sa identifice persoana care ridica cumva?
Ce construiesc eu? Indrum omul sa-si gaseasca dreptatea, nu sa treaca cu vederea ca sa ajungem sa ne luam cu toti teapa. Mi se pare ca e vorba de o constructie care priveste moralul societatii.
Cat despre studii de drept cred ca le poate face si cel care a tras teapa, e usor sa scalzi o facultate oricum, cred ca experienta conteaza.
:offtopic: Interventie moderator: @Baltazar909 va scriu aici pentru ca, presupun, nu ati vazut interventia administratorului.
Va rugam ca dupa fiecare semn de punctuatie: virgula, punct, semn de intrebare etc. sa apasati space adica bara aia lunga din josul tastaturii.

Daca nu faceti asta ne puneti in situatia de a va edita fiecare mesaj. Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
În opinia mea, din toată povestea aceasta , un singur lucru poate demonstra userul, anume faptul că a trimis un colet .Cui? Unui tip care şi-a dat o identitate falsă. cu consecinţa că este foarte greu spre imposibil să fie identificat , ori cel puţin nu foarte curând .
Ce a făcut mai departe userul după ce a realizat că a luat ţeapă, a încercat să identifice persoana după semnalmentele oferite de curier . Pe baza acelor semnalmente a răscolit facebook-ul până a dat de poza unui facebooker cu mustaţă şi îmbrăcat într-un anume fel , a copiat poza şi apoi a răspândit-o pe site-uri. Iar asta fără a avea dreptul de a-şi face singur dreptate , expunând public fotografia cine ştie cui, care poate că nu are absolut nici o legătură cu păţania userului . Omul din fotografie are tot dreptul să solicite despăgubiri , fie că este sau nu autorul înşelăciunii. Nu avem dreptul să supunem pe nimeni oprobiului public, aceasta era o sancţiune în alte vremuri, dar am mai avoluat de atunci .
Atunci când facem cumpărături sau schimb de obiecte în asemenea condiţii ar trebui să ne asumăm unele potenţiale riscuri. Mi-a trecut odată prin cap să apelez la un site de profil pentru achiziţionarea unui laptop, care , după descriere, întrunea toţi parametrii corespunzători exigenţelor mele în materie , iar în magazin ar fi fost mult prea scump. Cu toate acestea nu am făcut acest lucru , tocmai pentru că întrevedeam faptul că vor exista complicaţii şi voi pierde mult.
Revenind, rămân la ideea că demersul cu poza a fost unul total neinspirat, iar celui din poză îi este grav lezată imaginea , acest lucru îndreptăţind-ul să solicite repararea prejudiciului .
Plângerea penală împotirva autorului înşelăciunii, cu descrierea faptei , condiţiilor şi locului comiterii ei , cu depunerea probelor existente, este singurul lucru ce trebuia făcut şi lăsate apoi organele de cercetare penală să-şi facă treaba.
Am rugămintea către cei care doresc să ofere răspunsuri în acest topic , să răspundă la obiect . Dicuţia despre flagrant şi implicarea SRI-ului în această speţă nu-şi are rostul .

Individul a aflat ca i-a fost aflata identitatea, deci ar trebui sa fie din cale-afara de prost pentru a fi prins intr-un flagrant, organizat ulterior. Iar SRI-ul se ocupa de contraspionaj, siguranta nationala, amenintari teroriste, sabotarea economiei nationale, nu sta sa prinda gainari. De fapt, chiar Politia nu incepe urmarirea penala decat de la un numar de plangeri de escrocherie in sus, care indica catre acelasi autor al faptei. Pentru ca Politia mai are de rezolvat omoruri, violuri, trafic de droguri, etc. si daca ar umbla dupa ultimii gainari n-ar mai avea timp de cazurile de infractiuni grave. Escrocii de profesie se folosesc in astfel de escrocherii de interpusi, capii infractiunilor nu risca sa fie prinsi prin a primi ei insisi pachetele expediate, iar interpusii odata arsi nu mai sunt folositi. Interpusii primesc 50 RON pentru fiecare pachet primit sau o sticla de whisky. Unii s-ar putea sa nici nu stie ca sunt implicati intr-o escrocherie, ci stiu ca isi ajuta niste amici ramasi fara domiciliu.

Si, da, ati putea dovedi cel mult ca i-ati trimis un pachet, nu puteti dovedi ce i-ati trimis.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Inselaciune schimb obiecte george_cretulescu george_cretulescu Buna ziua. In urma cu 5 zile am convenit cu o persoana sa face schimb prin curier. Eu am trimis un [editat] telefon origina, ... (vezi toată discuția)
Teapa cumparaturi online cristi8 cristi8 Va scriu aici pentru ca ieri am luat o teapa pe [SITE]. Am licitat pentru un laptop. Am vorbit cu vanzatorul la telefon si prin mail-uri, mi-a oferit mai multe ... (vezi toată discuția)
Inselaciune de 7000 lei vasileblanaru vasileblanaru Buna ziua. M-am inteles cu cineva sa trimit un colet cu plata ramburs,in valoare de 7000 lei. Totul a fost in regula,tipul parea de treaba,dar cand a ajuns ... (vezi toată discuția)