avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Poate cineva sa lamureasca ce se ascunde intre liniile ...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Poate cineva sa lamureasca ce se ascunde intre liniile noului recurs in interesul legii promovat de procuroarea sefa a romaniei ?

Am citit de n ori textul dar mi se pare ca admiterea acestui recurs s-ar inscrie intr-o noua incalcare a dreptului internatioanl. In favoarea cui se promoveaza acest text caci stufuasa cum e argumentzatia acestei procuroare sefe pere extrem de perversa. !! Dac nu cumva o enormitatece va fi taxata de Cedo can ea nu va ai fi in functie !!

Am senzatia ca inRomania suprastructura juridica (ICCJ) actioneaza in stilul : I-a fa tu Codrutzo un recurs in interesul legii care sa favorizeze o clasa sociala si noi ti-l aprobam !! N-ar fi prima data !
Cel mai recent răspuns: Corsin , utilizator 16:04, 19 Februarie 2009
Care recurs sau cat de nou?
Regret, dar nu reusesc sa ghicesc la ce anume va ganditi, dar nu graiti...

Unul, tot nou, de-l stiu eu, refera la posibilitatea instantelor de judecata investite cu solutionarea actiunii in rezolutiunea sau declararea nulitatii unor acte juridice translative sau constitutive de drepturi, de a dispune, din oficiu, restabilirea situatiei anterioare ori repunerea partilor in situatia anterioara.

Dvs la care va referiti?
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2009
romascanu, moderator
Exact la ce ati identificat si dvs. Dar repunerea in situatia anterioara in cazul contractelor lg 112 /95 se citeste oarecum altfel in recursul promovat. Miscare procedurala abila pentru a exonera statul de despagubiri si a le pune in carca proprietarului de drept .. Consider ca asemenea abilitati nu sunt prea des apanajul unei tinere juriste ca cea ce promoveaza recursul. Ma intreb cine oare ii sufla dansei asemenrea propoztii !!

Cazul concret ar fi ca daca un fost chirias a cumparat cu rea credinta iar statul neproprietar implicit cu rea credinta a vandut bunul altuia, apoi acela ce cere anularea actului (bunul fiind abuziv preluat de stat) este de fapt proprietarul ce nu si-a pierdut niciodata aceasta calitate. Legea vizeaza generalul dar de fapt are grave implicatii asupra aplicarii legii speciale a restituirii propietatilor si asupra spetelor pendinte, respectiv anularea contractelor lg 112 si repunerea in posesiei a dreptului proprietar.

Sesizez eu gresit poate dar am senzatia ca punerea in situatia anterioara ar suna cam asa. Inainte era o paragina eu, fost chirias am facut-o palat. Daca o vrei inapoi despagubeste-ma mata !!! Daca acest aspect nu reiase din recursul supus ICCJ atunci probabil ca suflu si eu ca tiganul si-n iayurt.

Multumesc pentru raspuns. As dori o aprofundare in viziunea oamenilor de drept ce frcventeaza forumul Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri cu legea 10/2001 fgs fgs am si eu o nelamurire si poate ma ajuta cineva s-o lamuresc, caci in ruptul capului n-am reusit pana acum sa-mi dau seama despre ce poate fi vorba. x are o ... (vezi toată discuția)
Legea 112 calymake calymake In 2007 sept. am depus cerere de cumparare la AFI pentru apartamentul parintilor mei, raspunsul a venit in 2008 luna februarie. Intre timp a aparut un ... (vezi toată discuția)
Legea 1/2009 cassy cassy legea 1/2009 este sau nu aplicabila actiunilor in revendicare in curs de solutionare ? rog si argumentarea raspunsului, presupunand ca va exista vreunul la ... (vezi toată discuția)