avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate cere chiriasul anularea actiunii judecatoresti ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate cere chiriasul anularea actiunii judecatoresti deschise de catre asociatia de proprietari impotriva sa?

Sunt pensionar si locuiesc cu sotia in garsoniera fiului meu, pe baza liberului sau consimtamant.

In 2010 mi-am vandut casa si pamantul si i-am dat fiului toti banii ca sa-si salveze un alt apartament de la executare silita.

In compensatie fiul a spus ca ma lasa sa traiesc aici in garsoniera cate zile mai am si plateste toate cheltuielile de la asociatia de proprietari, eu avand o pensie de numai 450lei.

Din vara nu s-a mai platit la intretinere si asociatia m-a dat in judecata pe mine , tatal sau , crezand probabil ca eu sunt proprietarul.

Sunt citat la judecatorie pentru prima infatisare. Pensia atat de mica nu-mi permite sa angajez avocat si nu stiu cum sa procedez.

Intrebari

Ce trebuie sa fac ?. Sa depun o declaratie pe propria raspundere ca nu sunt proprietar al garsonierei?

Pot cere anularea acestei actiuni judecatoresti si sa cer sa se deschida alta actiune judecatoreasca pe numele fiului care este proprietarul de drept al casei?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:14, 5 Martie 2013
Invocati exceptia lipsei calitatii procesuale pasive.
"Tatal sau"??/?
Dumneavoastra nu aveti calitate in acel proces. Dar oricum aveti nevoie de un avocat. Daca aveti venituri mici puteti cere sa fiti reprezentat de un avocat grattuit. Trebuie sa va duceti la primul termen si sa spuneti judecatorului ca nu aveti posibilitatea sa va aparati intrucat nu aveti venituri. Faceti dovada ca aveti venituri mici si vi se va da un avocat din oficiu, dupa aceasta v-a sti dumnealui ce e de facut ca sa invoce exceptia lipsei calitatii procesuale.
Daca va trimite la mediere va stau la dispozitie, gratuit, in fiecare sambata.
Multumesc foarte mult pentru indicatiile date, pentru sprijinul oferit.
Sigur ca acum puteti sa aratati in instanta ca nu sunteti proprietar. Nu va trebuie avocat. Nu trebuie sa formulati ceva in scris. Simplu, va prezentati la termenul stabilit, cu actul de identitate in mana si spuneti ca nu sunteti proprietarul acelui apartament. Instanta poate respinge actiunea asociatiei.
Dar problema ramane nerezolvata si necazul este mare pentru ca asociatia va actiona iarasi dar de data aceasta chemand in instanta pe fiul dumneavoastra. Iar acum instanta nu are de ce sa mai respinga actiunea asociatiei. Va judeca si va da o hotarare prin care-l obliga pe proprietar sa plateasca debitele, penalizarile, cheltuielile de judecata...
Asa ca ar fi mai bine sa discutati cu fiul si acesta sa plateasca debitele la asociatie cat mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesualã pasivã antonescu gheorghe antonescu gheorghe Bună seara ! Am iniţiat o acţiune în constatare pentru un teren intravilan, mediu rural. Pentru acest teren plătesc impozit. Deoarece nu a fost ... (vezi toată discuția)
Ce sa invoc in intampinare? Stefi1221 Stefi1221 Vecinul a demarat un proces de uzucapiune, chemand in instanta atat proprietarul tabular care nu mai exista, cat si pe mine ca vecin.. desi recunoaste in ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitate procesuala activa exceptie VictorArditti VictorArditti Asociatia proprietari m-a dat in judecata pretentii si eu am ridicat exceptia lipsei calitatii procesuale active. Eu am apartamentul ipotecat si in executare ... (vezi toată discuția)