Diaconu Andrei
Buna ziua, intrebarea mea este legata de serviciul de impozite si taxe: Am facut o cerere de transfer auto de la vechea adresa din buletin din Constanta catre noua adresa in Valu lui Traian, cerere ce a fost aprobata dar nu cu data respectiva (07/02/13) ci cu anul 2011 de cand figurez cu adresa de Valu. Eu necunoscand legislatia in vigoare, am achitat la timp si de buna credinta taxele pt autoturism tot pe vechea adresa in Constanta, dar acum odata cu transferul serviciul SPIT Valu imi considera ca am restanta din 2011. Am facut cerere de restituire a sumelor platite in Constanta si voi primi acesti bani in urmatoarele zile, dar exista vreo posibilitate de a dovedi ca eu am platit catre stat la timp taxele beneficiind chiar de reducerile de 10% si astfel sa nu mai fiu nevoit sa platesc si penalitati la Valu pentru ceea ce ei considera acum restanta? Mentionez ca am fost amendat deja la Constanta pentru nedepunerea cererii de transfer catre Valu in termenul prevazut de lege, deci nu cred ca este normal sa fiu penalizat de 2 ori pentru aceeasi greseala?
Va multumesc anticipat
Conform legii aveati obligatia in termen de 30 zile sa transferati dosarul auto in Valu lui Traian, acestia trebuie sa va impuna in baza de date cu data schimbari domiciliului 2011. Intr-adevar, va recuperati banii din Constanta, dar la Primaria Valu lui Traian nu au cum sa va scuteasca de penalitati, chiar daca faceti dovada achitarii in termen si faptul ca ati beneficiat de bonificatie 10%. Faptul ca v-au amendat cei din Constanta, asta nu inseamna ca cei din Valu lui Traian nu o pot face din nou, fiecare primarie lucreaza dupa propria Hotarare a Consiliului Local.