avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire!

Buna ziua !

In urma unui proces de succesiune s-au atribuit doua loturi dintre care unul contine si o suma baneasca cu titlu de sulta !
Cum se poate pune in executare sulta tinand cont ca sulta este atribuita mai multor parti!

Pentru a exemplifica: Daca solicit executarea sultei partea mea care este jumatate din suma inscrisa in sentinta si nu este certa lichida si exigibila.

Cum procedez?

multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:51, 5 Martie 2013
Conform legii, nu puteti solicita sa vi se plateasca o creanta care nu este certa, lichida si exigibila.
Banuiesc eu ca dvs. sunteti debitorul si va intereseaza ce vi se intampla daca nu platiti sulta.
Reveniti cu amanunte si scuze daca ma insel, dar nu cred....
Buna ziua !

Am calitatea de creditor impreuna cu inca o persoana in lot ! Printre alte imobile s-a atribuit si o sulta ! Pot cere executarea intregii sulte tinand cont ca lotul este in indiviziune?
Partea dumneavoastră de sultă este certă (fie determinată, fie determinabilă) şi lichidă.

Dacă s-a stabilit un termen pentru plata sultei, la împlinirea termenului ea va deveni şi exigibilă.

Dacă nu s-a stabilit termen, se cheamă că plata trebuie făcută la simpla cerere a creditorului, deci nu se pune problema lipsei caracterului exigibil.

Fie debitorul o achită de bunăvoie, fie îl executaţi silit.

Simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sulta dupa partaj pincguinul pincguinul Buna ziua, S-a finalizat un partaj, fara a fi solicitat la initierea procesului termenul de plata a sultei. Va rog sa imi transmiteti daca exista un termen ... (vezi toată discuția)
Plata sulta SANTIER SANTIER Buna seara! In cazul in care instanta stabileste sulta ce ar trebui platita cel care ramane in imobil, care este termenul pana la care este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar georgiana_g112 georgiana_g112 Eu știu ca, potrivit legii, atribuirea se face la cererea celui ce urmeaza sa i se atribuie. In opinia mea, atribuirea fortata este un abuz.. Din cate stiu eu ... (vezi toată discuția)