avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe salariu

Am poprire pe salariu din mai 2012.Firma la care lucrez a virat pana acum doar de trei ori cate 400 lei catre executor, desi mie mi-a oprit pe stat 200 lei lunar.Ce vreau sa spun este ca au virat 1200 lei din 2000 cati mi-au retinut pana acum.
Intrebarea mea este daca am ceva de suferit din cauza asta sau singura raspunzatoare este firma care a oprit banii? Care este modalitatea prin care pot sili aceasta firma sa faca platile la zi? Cum pot dovedi ca mi-au oprit banii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: IlieLiliana , utilizator 12:28, 12 Martie 2013
Firma este obligata sa va faca poprirea si apoi sa vireze in contul executorului suma lunara de plata....Totodata trebuie sa va inmaneze ordinul de plata ca si dovada. Dvs nu aveti de suferit.
Salcontsim a scris:

Firma este obligata sa va faca poprirea si apoi sa vireze in contul executorului suma lunara de plata....Totodata trebuie sa va inmaneze ordinul de plata ca si dovada. Dvs nu aveti de suferit.


Ce trebuia, se stie.
Intrebarile erau "Care este modalitatea prin care pot sili aceasta firma sa faca platile la zi? Cum pot dovedi ca mi-au oprit banii?".
Cum nu are de suferit, cand in evidentele creditorului apare restant?
Si eu sunt curios de raspunsul unui contabil pregatit.



Chiar daca apare restant in evidentele creditorului, angajatul nu are nici o vina. Nu este el cel care face viramentele. In cel mai rau caz se pune poprire pe conturile firmei.
Multumesc pentru raspuns.Deci, daca am inteles bine, singurul lucru pe care trebuie sa fac este sa am o copie conform cu originalul a OP-urilor cu care s-a efectuat plata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu Loreandreiciuc Loreandreiciuc Buna ziua am și eu o nelămurire.sotul meu are poprire pe salar prin executor judecătoresc care a trimis Înștiințare atât la locul de munca cât și ... (vezi toată discuția)
Executare silita - poprire din salariu nevirata executorului IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua, As dori sa primesc raspuns la urmatoarea problema : pentru rezolvrea unor probleme personale , am contractat in anul 2006 un imprumut in valoare ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu papoyashu papoyashu Buna ziua, am si eu o nelamurire! Mama mea are poprire pe salariu din cauza unei banci neplatite, in conditiile in care salariu il primeste prin virament ... (vezi toată discuția)