trebuie sa inchei cate un contract de munca pentru 4 angajate care sa lucreze cate 6 ore de Luni pana Vineri(doua dimineata, doua dupa amiaza, progaramul magazinului este zilnic de Luni pana Duminica cate 12 ore), iar in wk-end prin rotatie saptamanala doua cate doua (12 ore Sambata, 12 ore Duminica).
Va rog sa-mi spuneti cum sa fac sa respect si Codul Muncii, deoarece cu acest program nu se respecta dreptul la repaus saptamanal al angajatului.
Multumesc.
In contractul de munca nu prea aveti cum sa treceti acest lucru pentru ca salariatul trebuie sa beneficieze in fiecare saptamana de cate 2 zile de repaus. Iar daca lucreaza in weekend, de regula, trebuie ca in urmatoarea saptamana sa primeasca 2 zile consecutive de repaus (numai prin exceptie si cu informarea ITM se poate sa aiba o activitate continua de 14 zile dupa care trebuie respectata perioada de repaus.)
Acest lucru se aplica indiferent de nr. de ore pe care le lucreaza angajatul in weekend.
Se poate face o astfel de programare si care sa respecte prevederile Codului Muncii ...
p.s.
nu se face informarea ITM-ului .. ITM-ul autorizeaza ca zilele de repaus saptamanal sa fie acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice
Deocamdata nu sunt facute actele, nu-i nimic scris concret.
Firma este infiintata in Ianuarie si acum doresc sa intocmesc contractele munca.
Programul de lucru al magazinului este de Luni pana Duminica de la 10 la 22 si vom angaja 4 persoane.
Dorim sa lucreze de Luni pana Vineri cate 6 ore, in doua ture, cate 2 pe tura si Sambata si Duminica prin rotatie saptamanala cate o tura 12 ore, saptamana viitoare cealalta tura 12 ore Sambata, 12 ore Duminica.
Acest program as vrea sa stiu cum sa-l trec in acte si cum sa-l mai cosmetizez astfel incat sa nu am probleme cu Statul Roman..
Cum pontam sambata?
hgabi
Am urmatoarea situatie: programul de lucru cu clientii firmei este urmarorul luni -vineri:8-18, iar sambata:8-13.
Angajatii sunt programati in ture, astfel ... (vezi toată discuția)