avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recidivist direct la arest?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recidivist direct la arest?

buna ziua
sunt in perioada termenului de incercare..daca voi fi prins ca am comis inca o infractiune (inselaciune,prejudiciu 450 lei,un act material) ce se intampla? voi fi arestat preventiv automat sau totul incepe de la capat (declaratie faptuitor,invinuire,inculpat) si voi fi condamnat? (sigur daca ajung la instanta voi fi condamnat cu executare fiind recidivist)
:(
ma intereseaza mai mult intrebarea in legatura cu arestare preventiva..
mentin ca am avut cazuri ca am fost prins ca recidivist si am scapat cu o scoatere de sub urmarire penala (grad de pericol social redus)
depinde de politist si de procuroe??
multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:38, 5 Martie 2013
Termenul de incercare este termenul care se compune din cuantumul pedepsei aplicate- 2 luni , la care se adauga un interval de timp de 2 ani prevazut de art.82. cpen., deci total 2 ani si 2 luni.
Se numeste termen de incercare, pentru ca in aceasta perioada condamnatul executa in stare de libertate pedeapsa aplicata si totodata se da posibilitatea acestuia sa probeze prin comportamentul sau ca se poate indrepta chiar si printr-o pedeapsa care a carei executare a fost suspendata.
Acele dispozitii de la art.83 prevad ca in situatia in care veti savarsi o alta infractiune in perioada termenului de incercare, instanta va revoca beneficiul suspendarii conditionate si va dispune executarea in intregime a acesteia in regim de detentie, care nu se va contopi cu pedeapasa aplicata pentru noua infractiune.
In situatia in care pe perioada termenului de incercare veti fi " cumintel" atunci dupa expirarea acestuia veti fi reabilitat de drept.



am inteles..dar ma intereseaza intrebarea in legatura cu arestarea preventiva
Nu va aresteaza automat.
Judecatorul va judeca propunerea de arestare preventiva...dar de fel se cam aresteaza...aproape automat...
Se poate si sa va judece in libertate sau sa va de scoatere...
cand primesc citatia (ca faptuitor) politia inca nu stie ca s recidivist...aresteaza cand primesc citatia ca invinuit si cand se incepe urmarirea penala?
Nu este obligatoriu sa fiti arestat.
Depinde de multe lucruri...
Incercati totusi sa aveti avocat angajat cand veti fi audiat.
O persoana nu poate fi arestata doar pentru ca este...recidivista...deoarece poate fi si nevinovata...



Interventie moderator: Deja cred ca a inteles autorul topicului sa-si angajeze avocat. Va rog sa ramaneti la argumente strict pe speta si sa nu mai scrieti mesaje offtopic. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
Gabriela Mihai, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de incercare - ce inseamna? bbyRo bbyRo Fata de cele expuse va condamna inculpatul ...... ...... la 2 luni inchisoare in conditiile art. 64 lit.a teza a II-a si b-71 cod penal,in baz art.81 C.p. ... (vezi toată discuția)
Cand se emit mandatul de arestare preventiva? oltul oltul daca am dat declaratia ca faptuitor,ca recidivist si nu am fost arestat preventiv poate sa ma aresteze cand ajunge dosarul la parchet sau cand dau declaratia ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! vin și eu cu o problema și în același timp ... adelagiurca adelagiurca Bună seara ! Vin și eu cu o problema și în același timp și cu o întrebare. Soțul meu este acuzat pentru trafic și deținere de droguri de mare risc ... (vezi toată discuția)