avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Culpa comuna ( pieton pe trecere)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Culpa comuna ( pieton pe trecere)

Tatal meu a avut un accident de circulatie acum o luna de zile fiind lovit de o masina pe tercerea de pietoni. A coborat din microbuz ce era stationat dupa trecerea de pietoni apoi a luato pe trecerea din spatele microbuzului, s-a asigurat din dreapta apoi cand a pasit sa se asigure din stanga a fost lovit de acea masina. A suferit un TCC acut si o duba fractura la piciorul stang la ambele oase 1/3 la nivelul tibiei. Politia a stabilit in acest dosar culpa comuna fiindca tatal meu buse 2 pahare de vin. Este corect? Dosarul urmeaza sa ajunga la CP fiindca partile nu s-au inteles.
Multumesc celor ce sunt in masura sa imi raspunda in mod special avocatilor in domeniu.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
Batrinu Ionut, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Batrinu Ionut , Consultant resurse umane 16:23, 10 Martie 2013
Multumesc domnului avocat Gorde cat si celorlati utilizatori pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
Batrinu Ionut, Consultant resurse umane
Parerea mea este ca soferlul ce a a executat accidentul se incadreaza aici :
Legea nr. 49/2006
Art. 21. - (1) Conducatorii de autovehicule sau tramvaie trebuie sa aiba cunostintele si Indemanarea necesare conducerii;
Art. 29. - (1) Circulatia pe drumurile publice se desfasoara In conformitate cu regulile de circulatie si cu respectarea semnificatiei semnalizarii rutiere realizate prin mijloacele de semnalizare..etc.
Art. 35. - (1) Participantii la trafic trebuie sa aiba un comportament care sa nu afecteze fluenta si siguranta circulatiei, sa nu puna In pericol viata sau integritatea corporala a persoanelor si sa nu aduca prejudicii proprietatii publice ori private.
Art. 100. (3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta In clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
b ) neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati In traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate
H.G. nr.1391/2006
Art. 123. – Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor, în următoarele situaţii:
e) când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă;
h) la trecerile pentru pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare şi marcaje, când drumul public are cel mult o bandă pe sens, iar pietonii aflaţi pe trotuar, în imediata apropiere a părţii carosabile, intenţionează să se angajeze în traversare;
O.U.G. 195/2002 Art.48.
Conducatorul de vehicul trebuie sa respecte regimul legal de viteza si sa o adapteze in functie de conditiile de drum, astfel incat sa poata efectua orice manevra in conditii de siguranta.
pentru domnul utilizator mariustec
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea legii rutiere cu privire la traversatul pietonilor andrasimion andrasimion Buna ziua! Un prieten ar dori sa stie daca s-a schimbat cumva legea rutiera cu privire la traversatul pietonilor (nici eu nu sunt la curent). Un taximetrist ii ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - stabilire vinovat credobiz credobiz In data de 3 august, ma aflam la o intersectie dintre blocuri (strazi secundare). Intersectia nu era semaforizata...era doar cedeaza trecerea, nu erau treceri ... (vezi toată discuția)
Accidentat langa trecerea de pietoni mariusro2009 mariusro2009 Salutare acum o luna am fost lovit la cativa metri de trecere de pietoni, (cateva cusaturi la cap ,vanatai la picioare) am in lucru dosar la IML inca nu a ... (vezi toată discuția)