Buna seara! Sunt intr-o dilema toatala si nu stiu ce sa fac! V-as ruga sa ma ajutati! Imi trebuie o declaratie de luare in spatiu de la tatal meu,este vorba de acelasi domiciliu,pentru schimbarea buletinului la expirare.Din cauza lipsei de timp,si de mai multe calatorii,as vrea sa stiu daca in aceeasi zi se poate face declaratie de luare in spatiu acolo unde voi depune actele? Domiciliul este in zona rurala,presupun ca se poate face si in orasul, resedinta de judet.Iar daca declaratia se face in prealabil,mai este nevoie ca tatal meu sa mearga cu mine sa semneze? Va multumesc anticipat!
El ar putea veni,dar eu trebuie sa stiu precis ce si cum sa fac,calatoresc dupa 2 zile,si trebuie sa iau o decizie. Dvs. imi spuneti sigur ca se poate face la evidenta populatiei din orasul respectiv in aceeasi zi,si declaratia si depunerea actelor? Va rog sa ma scuzati,de neincrederi,dar am avut si inainte probleme,eu nu locuiesc in tara si nu imi pot permite sa vin de fiecare data.Va multumesc inca o data!
Daca poate veni cu dvs, o da personal la ghiseu, daca nu se poate prezenta, o da in fata notarului si va duceti doar cu declaratia.
Diferenta e doar de costuri.. ca autentificarea declaratiei costa.
Daca tatal vine cu dvs, nu va costa nimic, daca da declaratia la notar, onorariile difera, puteti intreba notarul la care veti merge, eu pt o declaratie pe care am dat-o de curand, am platit 124 lei cu tot cu tva.
va trebuie si timbre fiscale in val de 5 lei, iar taxa pt buletin e 7 lei.
M-am interesat si eu despre aceasta declaratie de luare in spatiu si am inteles ca este nevoie sa se dea in prezenta politiei. Daca este corect ceea ce am inteles eu, mai e nevoie ca aceasta declaratie sa fie autentificata la un notar? Multumesc!