avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis

Suntem trei "ghinionisti",locatari la ultimul etaj al unui bloc.In ultimii 4 ani,apartamentele noastre s-au deteriorat serios in urma problemelor survenite la acoperis.Asociatia de proprietari se comporta "tipic romanesc",adica nu-i intereseaza.Dupa discutii aprinse si interminabile,s-au hotarit sa contribuie lunar pentru ridicarea unui acoperis,cu inifima suma de 50 ron.Daca tinem seama de costul ridicat al unui acoperis,probabilitatea de a-l realiza va fi peste cativa ani,timp in care apartamentele noastre vor deveni" mici Venetii".Ce putem face in acest caz? Multumesc.:((
Cel mai recent răspuns: ContSters284201 , utilizator 16:48, 6 Martie 2013
Daca la nivelul asociatiei de proprietari nu gasiti intelegere sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Luati legatura cu presedintele asociatiei de proprietari, care trebuie sa dispuna masuri pentru rezolvarea acestei probleme.Puteti sa dati in judecata asociatia de proprietari daca nu doresc sa se implice.

Legea 230/2007 Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.


Ridicarea unui acoperis va costa mai mult fata de izolarea teresei :-/
Presedintele asociatiei de proprietari???Of...e un tip care se plange ca se descurca greu dintr-un singur salariu de bugetar, ca are rate la banca,etc.Ridica din umeri si pleaca.Restul vecinilor sunt la fel.Sunt convinsa k e doar reavointa din partea lor,atata vreme cat ei nu sunt direct afectati de intemperii....
Toti locatarii avem fel si fel de probleme asta nu inseamna ca trebuie sa stam cu peretii uzi , fara geamuri , fara apa .
Cum s-a scris si mai sus faceti reclamatie la Primarie iar daca nici asa nu se rezolva va trebui sa faceti lucrarea cu o firma ( cu acte ) cu cei afectati direct si sa va recuperati banii prin Instanta .

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprieteri petre_marian petre_marian buna ziua.Suntem o asociatie de proprietari mica care vrem sa reparam acoperisul ma rog numai o parte mai ales cei care stau la ultimul etaj si au probleme cu ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de bloc stelian_1981 stelian_1981 Buna.Sant recent proprietarul unui apartament la etajul 4 din 4 ,am inceput sa renovez apartamentul si am observat ca trebuie reparat si acoperisul ....am luat ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii angi25 angi25 Buna ziua tuturor! Am si eu o problema pe care nu stiu cum ar trebui rezolvata, va rog sa ma ajutati. La un bloc cu 4 etaje si 2 scari, cate 15 ap./scara, ... (vezi toată discuția)