avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... raspundere delictuala - daune morale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

raspundere delictuala - daune morale

In urma unui proces cu acuzatia de raspundere delictuala , instanta a dat castig de cauza partii care m-a actionat in judecata si trebuie sa-i platesc daune morale . In timpul procesului , nu am fost intrebat nimic , nu au fost probatorii , nu au fost martori intrucat au fost decazute de instanta si cu toate acestea am fost obligat sa platesc daune morale .
Cel care m-a actionat in instanta nu a platit niciun fel de taxa de timbru si totusi cauza s-a judecat . Aceasta este prima pronuntare si am dreptul la apel. Cum ma pot apara la apel ? Ce probe trebuie sa depun ?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: romex , utilizator 11:16, 6 Martie 2013
carmenfaur a scris:

Oricum trebuie sa stiti ca orice ar fi , nu aveti nimic de pierdut , in sensul ca instanta nu poate sa pronunte o hotarare mai grea decat aceea din hotararea atacata .

Hmmm, chiar asa sa fie? Sigur ca instanta de apel poate sa pronunte o hotarare mai impovaratoare pentru initiator, daca si partea adversa va declara apel. Or, partea care a cerut 900 000 lei si a obtinut 800, pare foarte inclinata sa declare apel ...
In plus, se mai poate ca sentinta sa se caseze cu trimitere spre rejudecare, iar in rejudecare situatia partii sa se agraveze.

Va multumesc pentru toate lamuririle . In esenta nu trebuia sa existe un asemenea proces . Practic , mama mea a fost bruscata si agresata de catre sora ei . S-a apelat serviciul de urgenta 112 , a venit Politia s-au dat declaratii , mama a ajuns la Spital insa la sugestia mea intrucat nu am vrut sa se escaladeze acest episod i-am spus mamei sa refuze internarea .
Dupa o 1-3 luni , sora agresoare a deschis acest proces intrucat s-a simtit lezata in onoare ca a fost anchetata de organele de Politie si Parchet , acuzand inclusiv polistul si procurorul intrucat dandu-i se NUP nu a fost trasa la raspundere . Eu doar am fost implicat intrucat am declarat in fata organelor de Politie ca am fost sunat de mama pe cand aceasta se afla la Spital . Nu exista alta acuzatie . De aici sa ceri 900.000 Ron daune e ceva de strigat la cer, Nu au fost martori , nu au fost alte dovezi si in penal nu s-a fixat o valoare a eventualelor daune morale . De aici si nedumerirea mea si a unui avocat pe care deja l-am contactat si nu-si explica in ce baza a putut sa dea o asemenea decizie , vom vedea la motivare .
Precizez ca sora agresoare este foarte recalcitranta si o adevarata oaie neagra pentru familie .
Inca o data multumesc
Vorbeam despre propria cale de atac , in speta despre apelul pe care doreste sa-l initieze .
Multumesc , voi lua in serios aceasta problema , mi s-a parut nerelevanta o asemenea acuzatie , intrucat nu era nici prima nici ultima dintr-o serie de procese pe care matusa mea le-a intentat atat mie cat si mamei mele , pentru o mostenire pentru care suntem in proces deja . Asta e , trebuie sa ne facem de treaba cu tot felul de personaje ...
Inca o data tot respectul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale romex romex As dori sa supun pe forum un caz real. Mama mea si cu mine am fost actionati in instanta , unde partea reclamanta ne solicita daune materiale in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Recurs daune morale romex romex Va rog sa ma lamuriti cum ma pot apara intr-un proces in care mi se cer daune morale de 135.000 Ron intrucat cu ceva timp in urma as fi spus despre nepotul ... (vezi toată discuția)
Proces daune morale romex romex Doresc sa pun discutiei un caz : O persoana da in judecata pe cineva cerand daune morale de 45.000 Ron , pentru ca ar fi spus despre aceasta ca \\"doarme cu ... (vezi toată discuția)