avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mama asistent personal al primului copil - Tatal ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mama asistent personal al primului copil - Tatal beneficiaza de CCC pentru al doilea copil?

am un baiat de 8 ani, cu handicap de gradul I grav( autism)
-sotia mea este angajata cu carte de munca la primaria de domiciliu in functia de asistent personal
-intrebarea mea catre dumneavoastra este daca eu ca tata pot benificia de indemnizatie pentru ingrijirea copilului, in afara de banii pe care ai primeste sotia ca asistent personal.
-v-am intrebat pentru ca am aflat ca se poate si nu as vrea sa ma lovesc de refuzul celor de la primarie sa imi spuna ca nu se poate.
- astept raspunsul dumneavoastra, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:02, 6 Martie 2013
1. Oricare din parintii copilului poate beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Mama isi vede in continuare de contractul ei de munca iar tatal intra in CCC.

3. Nu sunt motive legale sa nu se acorde tatalui CCC daca acesta indeplineste conditia de a avea venituri din salarii in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata poate primi indemnizatie de insotitor pentru un copil cu handicap de gradul 1 grav, mama fiind in acelasi timp asistent personal al copilului angajata la primaria de domiciliu Nicusor79 Nicusor79 -copilul are 8 ani -am aflat ca se poate dar vrea sa stiu sigur, concret pe nr. articol, text de lege, pentru ca multi functionari din primarii ori nu stiu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, ce articol din codul familiei stipulează obligativitatea ... natasav natasav Bună ziua, ce articol din codul familiei stipulează obligativitatea întreținerii copiilor de către parinti și a părinților de către copii atunci când ... (vezi toată discuția)
Ajutor banesc danbuza danbuza Soția tocmai a nășcut. Are grad de handicap grav și doresc să știu dacă statul îi mai oferă vreun ajutor bănesc pentru creșterea copilului pe ... (vezi toată discuția)