avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valabilitate testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valabilitate testament

un testament intocmit de catre un parinte, in 02.08.1972 mai are valabilitate sau trebuie intocmite alte acte dupa decesul ambilor parinti?
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 15:58, 6 Martie 2013
Buna ziua,

testamentul poate sa fie valabil daca nu au intervenit acte juridice care sa il invalideze cum ar fi : vanzarea bunului lasat prin testament, redactarea unui alt testament cu alt continut sau orice alt act din care sa rezulte vointa certa a testatorului de a reveni asupra liberalitatii(testamentului).
Apoi, se mai pune si problema acceptarii mostenirii de pe urma testatorului. Testamentul ar putea sa fie in regula dar daca mostenitorul nu a acceptat in termen legal succesiunea (in 6 luni de la deces) fie expres ( adica printr-o declaratie, de regula notariala) fie tacit ( adica manifestand un comportament de proprietar asupra bunurilor ce au apartinut defunctului) atunci acest mostenitor devine strain de succesiune si pierde mostenirea.
Daca dvs ati acceptat succesiunea expres sau tacit, atunci testamentul este valabil si puteti cere dezbaterea succesiunii, la notarul de la ultimul domiciliu al defunctului.

Avocat Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea testamentului petre_marian petre_marian buna seara .am o nelamurire in legatura cu valoarea unui testament de legat universal.Intrebarea este urmatoarea; simpla acceptare a succesiunii este o ... (vezi toată discuția)
Testament sau certificat de mostenitor? CO.COS CO.COS Un testament a fost incheiat la notariatul de stat in 1973 de catre ambii parinti pentru unul dintre cei 5 copii. Parintii au decedat in 1989, respectiv 2002. ... (vezi toată discuția)
Legatul universal Antik Antik '' Legatul Universal'' confera dreptul [i]legatarului universal[/i] de a exercita orice actiune patrimoniala care ar fi putut fi exercitata de testator daca ... (vezi toată discuția)