Va salut cu respect ! Sunt detinatorul unei case de vacanta cu 2 intrari intr-o statiune din judetul Harghita , timp de 30 ani am folosit intrarea din spate ca intrare principala, un vecin care a cumparat recent o casa altaturata casei mele ,a cumparat de la primarie printr-o licitatie publica terenul din spatele casei mele . Blocand calea mea de acces si a vecinei mele alaturate. Dupa ce a ''castigat'' licitatia mi-a taiat toti arbusti si pomi de pe acel teren si mi-a distrus si gardul de imprejmuire a casei , fara a ma anunta in vreun fel. Eu as fi vrut sa cumpar acest teren insa fiind o casa de vacanta pe care o locuiesc doar o anumita perioada din an , nu am avut cunostiinta de aceasta ''licitatie'' , iar vecina din dreapta mea este plecata din tara nici ea neavand habar . Ce este de facut ? Ce temei legal pot urma pentru a redobandi acel teren ca si drum de acces sau cum il pot cumpara eu ? mi se pare si mie si tuturor celorlalti vecini o licitatie abuziva. noi care locuim acolo de 30 ani nu am fost anuntati ca se vinde terenul nostru.
Daca dumneavoastra aveti o alta posibilitate de acces la casa, nu puteti avea pretentie si la calea de acces din spatele casei.
Vecinul are obligatie sa lase cale de acces doar atunci cand dumneavoastra nu aveti alta posibilitate sa intrati pe proprietatea dumneavoastra.
Am omis sa spun ca in partea din fata a casei un alt vecin are niste casute si cotete de gaini ... si nu am posibilitatea de a intra cu masina.. am fost de acord cu amplasarea casutelor si a depozitelor sau ce are dansul acolo in urma cu 30 ani. deci eu partea din fata a casei nu o folosesc si este impracticabila :) . Ceea ce ma mira este faptul ca licitatia sa desfasurat fara sa fie intrebat vreun vecin . Deci in principiu nu pot sa mai fac nimic? mi-a blocat intrarea si trebuie sa ma obijnuiesc cu ideea? Nu exista nici o lege prin care sa pot sa atac licitatia? Eu as fi cumparat terenul acela daca stiam ca se poate cumpara.. Vecinul care l-a cumparat nici macar nu are casa acolo . el vrea sa faca garaje in accea zona. Mor cand vad ce se intampla in tara asta.