Am urmatoarea situatie: am o hotarare judecatoreasca in baza careia ma pot retrage dintr-un SRL. Bineinteles ca ceilalti asociati nu au facut modificarea la Registrul Comertului si nici nu au de gand s-o faca in perioada imediat urmatoare, desi au trecut deja 8 luni de la pronuntarea hotararii. Pot sa fac eu aceasta modificare? Exista vreo procedura in aceasta situatie?
Va multumesc
Faptul juridic de a nu mai deţine calitatea de asociat produce efecte de la rămânerea definitiva a hotărârii judecătoreşti de retragere a dvs. Ca asociaţii dvs nu au făcut cuvenitele menţiuni la ORC nu produce consecinţe juridice negative în ceea ce va priveşte.Desigur puteţi comunica dvs hotărârea definitiva la registru şi sa efectuat-o menţiunea, însă irosit-o timpul dvs.
Prin retragerea unui asociat din societate, in mod direct, se va modifica actul constitutiv al acelei societati, presupunand efectuarea demersurilor in acest sens si suportarea taxelor aferente.
Multulesc pentru raspuns. Intrebarea mea era: daca eu am vreo posibilitate legala de a inregistra aceasta mentiune, in conditiile in care asociatii nu doresc sa faca acest lucru. Pot eu in vreun fel sa notific Registrul Comertului si aceasta modificare chiar sa se opereze, fara a fi in masura in care sa pot depune si actul constitutiv modificat?
Multumesc inca o data.