avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprejmuire provizorie teren - dovada posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprejmuire provizorie teren - dovada posesie

- avem un teren intravilan in Craiova care a fost "imprejmuit" partial cu niste nuiele.

- persoana care l-a imprejmuit vrea sa demonstreze prin faptul ca l-a imprejmuit ca a avut posesia asupra terenului, dar recunoaste ca era o imprejmuire provizorie din nuiele unde practic putea intra oricine.

1 putem vorbi de caracterul echivoc al asa zisei posesii ? Care ar fi trasaturile echivocului in cazul posesiei ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 07:45, 7 Martie 2013
Stimat forumist,

Uzucapiunea se demonstrează prin mai multe mijloace de probă, a căror putere probatorie se cumulează.

Astfel, cel care invocă uzucapiunea se poate folosi de:
- acte, arătând înscrisuri cum ar fi plata impozitului, fotografii...
- martori, aleși din vecinii mai vechi, care l-au văzut posedând,
- expertize...

Situația gardului are desigur mare valoare ca probă, dar, personal, nu cunosc respingeri date exclusiv pe motivul calității gardului, ca să mă exprim așa.

Dacă, din cumularea probelor, nu reiese că a posedat perioada cerută de lege, ci doar un anumit timp și s-au fabricat anumite indicii care să dovedească uzucapiunea, respectiva uzucapiune ar trebui respinsă.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.f.- posesie faptica helenap helenap buna ziua. va rog sa ma lamuriti ce inseamna in c.f. posesie faptica de la localizare a unui teren intravilan, si cum as putea sa intru in proprietate daca-l ... (vezi toată discuția)
Decizie data in recurs ce incalca flagrant legea claudia.munteanu claudia.munteanu Buna ziua. Va supun atentiei o problema destul de delicata si urgenta in acelasi tip. In cadrul unei actiuni de iesire din indiviziune am invocat ... (vezi toată discuția)
Gard construit pe terenul vecinului prin acord verbal de catre ... seldom seldom Buna ziua, Am urmatoarea speta: X cumpara de la Y un teren cu o constructie, suprafata din acte a terenului este de 500 mp. Dupa vanzare X afla ca fostul ... (vezi toată discuția)