avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Somatie de plata !
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Somatie de plata !

Daca partile au incheiat un acord verbal prin care una dintre ele , creditorul se obliga sa-i vanda celeilalte un anumit produs la o anumita data si acel produs este predat la termenul stabilit , emitandu-se si o factura prin care debitorul recunoaste ca a primit marfa si se obliga ca in termen de 15 zile sa achite pretul produsului prin ordin de plata , in cazul in care debitorul nu plateste la termen se poate merge pe somatie de plata?
Repet nu am inscris constatator cf art 1 al 1 din ordonanta priv somatia de plata, acordul fiind verbal.Am doar factura acceptata.
Cel mai recent răspuns: ContSters79526 , utilizator 14:15, 20 Februarie 2009
cermak gruianu a scris:

Creanta este "certa, lichida si exigibila" iar factura este acceptata la plata!
Brom, cumva incalcati regulamentul acestui forum prin atac direct la persoana? Sau poate mi se pare...

Av.Cermak Iuliana

Sa inteleg ca orice opinie contrara cu a dumneavoastra o considerati atac la persoana? Sper ca nu este adevarat.
Caracterul de creanta certa, nu este dat de faptul ca este inscrisa intr-o factura. Acea factura putea fi semnata de delegatul debitorului, la receptia marfii sa se constate deficiente, marfa sa fie trimisa inapoi. Astfel aceasta creanta ar putea fi contestata. Nu am facut decat sa va atrag atentia ca este periculos sa dati verdicte mai ales atunci cand cunoasteti toate datele problemei. Experienta practica a mea si a multor colegi m-a determinat sa trag aceasta concluzie.
Din eroare a aparut acelasi mesaj de 2 ori.
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2009
ContSters42249, utilizator
Limitati-va la a da sfaturi juridice si nu la comentarii care nu-si au rostul si nu au legatura cu intrebarea pusa de user!
Verdictul de obicei il dau instantele de judecata, noi doar ne dam cu parerea....iar a exprima un punct de vedere profesional in care am folosit termenii :..."aveti toate sansele", nu echivaleaza cu a da un verdict!
Daca vreti sa schimbam opinii personale referitoare la o anumita problema, prin prisma practicii judiciare, aveti optiunea mesajelor private.
Apreciez faptul ca va exprimati o opinie contrara, ceea ce nu apreciez este modul in care o faceti, folosind termeni care nu corespund realitatii.
Vehement=violent=impetuos conform dictionarului explicativ al limbii romane....

Av. Cermak Iuliana
Nu sunteti in masura sa imi fixati limite, doamna avocat.
Imi cer scuze daca v-am lezat orgoliul profesional. Suntin in continuare ca este neprofesionist sa spui cuiva ca are toate sansele sa castige procesul in conditiile in care nu cunosti aproape nimic despre speta. Este tot ce am vrut sa spun.
Stimate domn consilier juric Brom, va citez in continuare din Dictionarul explicativ al limbii romane:
"Sansa, sanse, s.f. Posibilitate de reusita; imprejurare favorabila".
"Verdict, verdicte, s.n.1.Raspuns dat de jurati in ceea ce priveste vinovatia sau nevinovatia unui acuzat. 2. (Fig.) Hotarare definitiva care nu admite contrazicere."
Sper ca v-am ajutat sa interpretati corect de data aceasta...

Av. Cermak Iuliana
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2009
Iuliana Cermak, Avocat

Alte discuții în legătură

Facturi neachitate paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, In anul 2008 am executat in baza unor comenzi succesive mai multe prestari de servicii catre o alta firma. Comenzile au fost onorate in ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata ContSters82010 ContSters82010 Speta: soc.X da in judecata soc.Y pe O.U.G.119/2007 pentru recuperarea unui debit insa cererea este respinsa pe motiv ca debitul nu a fost acceptat de soc.Y ... (vezi toată discuția)
Recuperare chirie intre societati com. ContSters56278 ContSters56278 O societate are incheiat cu o alta un contract de inchiriere pe 5 luni a unui imobil cu plata in 3 transe a chiriei.Contractul a expirat la 31.12.2008 fara sa ... (vezi toată discuția)