buna ziua ,problema mea este urmatoarea ,am in plasament pe nepotica mea ,fetita fratelui meu ,este in plasament legal de 2 ani ,in prezent copilul are 8 ani ,iar eu il cresc de la 2 ani ,mi-a fost dat in plasament la cererea mea de catre cei de la protectie in urma neglijentei parintilor ,acestia intre timp au mai facut 3 copii ,care traiesc in conditii precare ,neglijati,etc ,fetita de la mine are parte de un tratament deosebit deoarece o iubesc enorm ,este un copil premiant,vreau sa o adopt deoarece am de gind ca liceul sa-l urmeze in strainatate ,am multe planuri de viitor pentru ea,pe ceilalti ii ajut cum pot ,parintii nu vor sa imi dea semnatura pt adoptie ma santajeaza cerindu-mi bani ,daca le dau banii ii folosesc pe bautura si nu pt ceilalti copii,ce pot face in acest caz ,pot infia acest copil si fara semnatura lor copilul acasa la ei nu a mai fost de la 2 ani ,nu-i intereseaza de copil ,nu i-au adus niciodata nimic ,iar copilul mie imi spune mama ,eu nu am copii si bunurile pe care le detin as dorii sa-i ramina numai fetitei.va rog mult cit mai multe sfaturi,va multumesc
Din pacate fara consimtamantul scris al ambilor parinti, atata timp cat acestia nu sunt decazuti din drepturile parintesti, nu puteti sa adoptati. In schimb avand copilul in plasament nu aveti pentru ce sa -i mai sponsorizati cu bani iar daca doriti sa-i ajutati pe micutii aflati in grija lor cumparati si duceti personal cadourile copiilor.
In opinia mea, ati putea incerca. Poate inainte de proces ar fi bine sa va faceti probe impotriva parintilor.. sa puteti proba ce fel de parinti sunt.. ca v-au santajat pt a-si da consimtamantul.. va ajuta si ca e in plasament la dvs de ceva vreme, ca parintilor nu le pasa de copil etc
Daca si raportul directiei ( dgaspc) va fi favorabil dvs, puteti reusi.
Art. 8
(1) Instanta judecatoreasca poate trece peste refuzul parintilor firesti sau, dupa caz, al tutorelui de a consimti la adoptia copilului daca se dovedeste, prin orice mijloc de proba, ca acestia refuza in mod abuziv sa isi dea consimtamantul la adoptie si instanta apreciaza ca adoptia este in interesul superior al copilului, tinand seama si de opinia acestuia data in conditiile legii, cu motivarea expresa a hotararii in aceasta privinta.
(2) Se poate considera refuz abuziv de a consimti la adoptie si situatia in care, desi legal citati, partintii firesti sau, dupa caz, tutorele nu se prezinta in mod repetat la termenele fixate pentru exprimarea consimtamantului.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Adoptie copil
paula38
buna ziua va rog din suflet sa ma ajutati cu orice sfat.problema este urmatoarea am in plasament legal fetita fratelui meu ,adica parinti au dat in urma cu 4 ... (vezi toată discuția)