avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie produse din UK - plata tva se face in RO sau ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie produse din UK - plata tva se face in RO sau UK

Buna ziua,
Vreau sa infiintez o societate prin care sa achizitionez produse (piese auto) din UK. Cum e mai bine de infiintat societatea, platitoare sau neplatitoare de tva? Cu siguranta nu o sa trec de 65.000 euro/an .
Daca achizitionez produsele din UK cu tva platit de ei, cand le revand in tara mai trebuie platit si tva 24%?
Cel mai recent răspuns: tonu_adrian , utilizator 08:45, 12 Martie 2013
In mare parte m-am lamurit..infiintez srl neplatitor de TVA si in limita a 10.000e/an pot face achizitii intracomunitare , in schimb societatile de la care cumpar vor factura cu tva 24% . Rog sa ma corecteze cineva daca gresesc.
In calculele pe care trebuie sa le faceti conteaza foarte mult, pe langa ce ati spus mai sus, si daca cei carora le vindeti sunt sau nu platitori de T.V.A.

Deci, cum sunt acestia?
Banuiesc ca sunt platitori de tva..e firma mare.
In acest caz cred ca este mai avantajos sa fiti platitor de T.V.A. si sa va inscrieti in R.O.I. cu acest statut.
si daca totusi raman neplatitor de tva? Din UK o sa aduc doar pe comanda anumite piese ce nu se gasesc in ro..sau au preturi exagerate..deci cifra de afaceri pe partea aceasta a importului o sa fie redusa..nu as vrea sa ma complic cu ROI iar eu in tot anu sa aduc piese de 1000 euro (exemplu)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitie intracomunitara utilaj si materie prima valervalentin valervalentin Buna ziua, In cazul in care doresc sa infiintez o \"Intreprindere individuala\" si sa achizitionez, la inceput de activitate, un utilaj-cart din UE, de nou, ... (vezi toată discuția)
Inscriere in roi mihai_alin mihai_alin Daca sunt neplatitor de TVA si vreau sa aduc produse din Olanda, trebuie sa ma inscriu in ROI? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Sa ma inregistrez platitor de tva sau sa raman neplatitor? carmenbn carmenbn O microintreprindere neplatitoare de tva,cu CA in 2012 0 lei,va face achizitii intracomunitare(suplimente alimentare) din Ungaria,pe care le va vinde unor ... (vezi toată discuția)