avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata contributie asigurari de sanatate retroactiv
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata contributie asigurari de sanatate retroactiv

Buna ziua!
As dori sa stiu daca din veniturile din dobanzi sau dividende trebuie sa platim contributie la CAS (acestea fiind singurele venituri ale mele).

Mi s-a intamplat acum cateva zile sa primesc o somatie de executare silita de la AF pentru niste contributii neplatite la CAS din anul 2007. Veniturile respective au fost declarate de banca in numele meu, s-a platit impozit la ele, dar nu si contributie la CAS. Eu pana in anul 2008 am fost eleva, 2008-2011 studenta si 2011-2013 masterand, ceea ce ar insemna ca nu ar trebui sa platesc asigurare de sanatate separat, pentru ca ma incadrez in categoriile asigurate de catre stat. Ma gandesc sa merg la CAS si sa fac dovada ca am fost eleva in acea perioada.

Anul acesta voi termina studiile. Daca in continuare singurele mele venituri declarate vor fi cele din dobanzi raportate de catre banca si la care platesc impozit, va trebui sa platesc separat de impozit contributie la CAS pe baza acestor venituri?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 20:39, 7 Martie 2013
Buna seara,

In cazul in care veniturile din dobanzi si cele din dividende sunt singurele venituri, atunci datorati contributie de sanatate in cota de 5.5%, potrivit art.296^27, alineatul 1, litera b, coroborat cu prevedeile art.65, alineatul 1, literele a) si b) din Codul fiscal.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pt. dividende - persoanele fizice trebuie sa declare si sa plateasca impozit pe dividende la impozite si taxe ? muraruelena muraruelena in fiecare an se retine Impozit pe venitul din divedende distribuite persoanelor fizice. De fiecare data cand o persoana fizica primeste dividende este ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale pentru un depozit bancar titisorescu titisorescu Buna ziua Va rog frumos sa imi spuneti ce obligatii fiscale am in conditiile in care am doar venituri din dobanzi bancare. Sunt obligat sa depun declaratie ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate venituri din dobanzi la depozite bancare badiud badiud pentru dobanda acordata de banca la un depozit trebuie sa platesc sanatate 5.5%? (vezi toată discuția)