avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Protejare bun propriu dinaintea casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Protejare bun propriu dinaintea casatoriei

Sper ca am ales forumul corect:)...As dori ff mult sa aflu si eu un raspuns intr-o situatie care cred eu ca se afla ff multe persoane intr-o mai mare sau mai mica masura. Sunt intr-o relatie de aprox 4 ani,dorim sa facem nunta si apoi am hotarat sa plecam impreuna in strainatate..am decis de comun acord sa investim banii stransi in renovarea casei pe care pr meu o are deja si in constructia uneia noi pt parintii lui in aceeasi curte. Eu fiind o fire mai precauta intrebarea mea este, daca intr-o anumita situatie as decide sa ma despart de el as avea drepturi acolo tinand cont ca, casa este mostenire...??? ce as putea face in aceasta situatie. Stiu ca nu este bine sa gandesti asa negativist X-( dar am vazut si auzit atateaaa situatii incat nu as dorii sa raman poate cu copilul pe strazi....va multumesc pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:50, 7 Martie 2013
Buna seara,
Nu sunt specialist, dar am intalnit situatii in care persoane ca dvs. au investit o viata intreaga, au ingrijit parintii handicapati ai sotului si au plecat fara nimic, la peste 40 de ani.
Sfatul meu pentru oricine intreaba:
Cuplul nou sa investeasca in lucru complet nou, fara renovare mosteniri si construit pe terenul propriu al unuia.
Paza buna trece primejdia grea.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
Martonze, utilizator
corect citat, tocmai acesti situatii ma pun pe ganduri, eu am avut anumite discutii cu el pe aceste teme si nu vrea deoarece el are o situatie buna, casa mare curte mare etc....si nu doreste sa o porneasca de la zero...tinand cont de aceasta situatie..pe de o parte sunt de acord cu el pe de alta parte...........daca atunci cand parintii ii fac acte sunt trecuta si eu se schimba situatia??? Acu este iubire il iubesc si imi doresc sa raman toata viata cu el, dar totusi nu vreau ca la 40 de ani sa ma trezesc ff putere si......
Stimata domnisoara, iubirea trece ca un nor;
Sincer, eu ca parinte daca i-as construi casa copilului meu, nu i-as trece consoarta pe acte.
Chiar aici, pe avocatnet citeam odata un asemenea caz si la divort, "intrusul" cerea partajarea; si-a parasit sotia si copiii, casa era donatia parintilor fetei si uite asa, omul s-a ales cu jumatate de casa.
Nu ai de unde sti ce se va intampla peste 10 ani.
Cunosc cazuri in care sotul a decedat, iar parintii au dat-o afara pe fosta nora din casa.
Deci, un NU hotarat.
Daca prietenul dvs este de acord incheiati o conventie matrimoniala sub regimul conventional introducand Casa pe care o are el In comunitatea de bunuri astfel ca va deveni bun comun. In ce priveste Construirea unei case pt parinti faceti o pe numele amandorura iar parintilor lor constituiti le uzufruct viager, ce se va stinge la decesul ultimului dintre ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa FlorentaC FlorentaC Buna ziua! Vreau sa va prezint si eu cazul meu si sa va multumesc inca de pe acum tuturor pentru acest forum.Sunt divortata si am o fata de 23 de ani. ... (vezi toată discuția)
Recuperare investitie in instanta cosmin ioan cosmin ioan Buna ziua. Povestea este lunga dar incerc sa fiu cat mai scurt. La insistentele sotiei ne-am mutat in casa ei parinteasca alaturi de socrii. Casa era renovata ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt căsătorit de 7 ani și împreună cu soția ... Vai-mamă-mea Vai-mamă-mea Bună ziua, sunt căsătorit de 7 ani și împreună cu soția avem o fetiță de 2 anișori. Încă de când ne-am căsătorit soția mea a stat lipită de ... (vezi toată discuția)