avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Art. 291 Cod Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Art. 291 Cod Penal

Am si eu o intrebare legata de articolul 291 cod penal. Acesta spune ca inscrisul oficial se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani iar cel sub semnatura privata se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Intrebarea mea este: Care este diferenta exacta intre cele 2 situatii? Ce inseamna inscris oficial si ce inseamna cel sub semnatura privata. As mai vrea sa intreb cat poate fi amenda (intre cat si cat) in cazul unei sentinte sub prevederile acestui articol.

Motivul si situatia in urma caruia va adresez intrebarile sunt urmatoarele:

X a conceput un contract de munca fals pe o firma probabil inexistenta/ "fantoma" care eu l-am folosit pentru obtinerea unui credit bancar. La banca am declarat ca lucrez la aceea firma. Contractul de munca furnizat nu a fost semnat de mine in schimb cel de credit da.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ClaudiuValentin , utilizator 17:13, 8 Martie 2013
Multumesc domnule avocat, pentru sustinerea dvs, in raspunsul acordat petentului.
Laura v.
Am inteles. Atunci ramane sa aflu mai multe cand ma prezint la parchet. Va multumesc frumos pentru raspunsuri si timpul acordat!
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
ClaudiuValentin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamant pentru fond (uz de fals) vivi_sil vivi_sil va salut cu respect ami puteti spune si mie ce inseamna HOTARARE CARE SA TINA LOC DE ACT AUTENTIC SI CARE AR FI PEDEASA SAU AMENDA PENTRU UZ DE FALS ... (vezi toată discuția)
Sunt pedepsite intotdeauna faptele penale? maria18 maria18 ce pedeapsa poate primi o persoana acuzata cu art.215, art. 254, art. 289, art. 291? (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa pentru furt de identitate combinat cu diverse. Laurentiu-Claudiu Laurentiu-Claudiu Furt de identitate, fals în înscrisuri sub semnatura privata. [b]Problema mea[/b], am avut pe cineva in casa care a fugit cu niste bani,zicea ca lucreaza la ... (vezi toată discuția)