avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Garantie ap. inchiriat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Garantie ap. inchiriat

Buna ziua,

As dori sa stiu ce note contabile, atat pentru inreg. factura chirie cat si garantie, trebuie sa fac in cazul in care :

- soc. A inchiriaza un ap. soc. B, soc. A este platitoare de TVA , si are depusa notificare pentru aplicare TVA.

Factura de garantie se emite cu TVA ?

Va multumesc anticipat,
M.
Cel mai recent răspuns: Mariralu , utilizator 16:06, 18 Martie 2013
Inregistrarea facturii de chirie emisa de catre locator:
411= %
706
4427

Nu. Factura de garantie nu se emite cu TVA. Garantia nu reprezintă o operatiune in sfera de aplicare a TVA, nefiind livrare de bunuri sau prestare de servicii.

Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Multumesc !

Din nefericire deja am facut pe ianuarie o factura pt garantie cu TVA , clientul nu mai are factura in original ce este de facut ?

Gabrielle Monique a scris:

Inregistrarea facturii de chirie emisa de catre locator:
411= %
706
4427

Nu. Factura de garantie nu se emite cu TVA. Garantia nu reprezintă o operatiune in sfera de aplicare a TVA, nefiind livrare de bunuri sau prestare de servicii.

Factura de garantie este fara TVA , dar eu avand trecut in contract o chirie de 400 euro cu TVA inclus, eu fac factura pentru garantie cu suma totala de 400 euro ?

Multumesc anticipat,
M
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Contravaloarea garantiei o incasati o singura data? Inteleg ca reprezinta contravaloarea unei chirii lunare? Incasati garantie atat cat este trecuta in contract.
Da o incasez doar o singura data, urmand ca sa fie returnata clientului la sfarsitul contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre chirii ramolex ramolex Buna ziua! Luna aceasta firma noastra a semnat cu un client un contract de inchiriere a unui spatiu comercial, pe un an de zile, cu posibilitate de ... (vezi toată discuția)
Factura de avans luciapap luciapap Incasam avans in data de 20.01.2011, eliberam chitanta, in cat termen eliberam factura de avans, in codul fiscal am gasit pana in cea de-a 15 zi lucratoare a ... (vezi toată discuția)
Factura proforma Lili86 Lili86 O societate care are ca obiect de activitate comertul electronic face livrarile doar dupa ce clientul achita suma pe baza facturii proforme, odata cu livrarea ... (vezi toată discuția)