avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare servicii cu TVA - prestatorul nu este ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare servicii cu TVA - prestatorul nu este platitor de TVA

Va rog ajutati-ma cu un sfat!
Anul trecut am colaborat pentru o scurta perioada de timp cu o firma, de fapt au facut ceva lucrari pentru firma mea. Mi-a emis o factura pe care eu am platit-o dupa cateva zile, iar ulterior mi-am cerut rambursarea TVA-ului de la stat:
Luna trecuta am avut control de la finante si au descoperit ca, de fapt, firma respectiva, anul trecut cand mi-a executat lucrarile, nu era platitoare de TVA, s-a inscris la plata TVA-ului abia dupa 2 luni, fara sa ma includa in jurnal...
Acum statul isi vrea TVA-ul inapoi de la mine, desi au vazut ca factura pe care mi-a emis-o firma respectiva continea TVA, iar in contractul pe care chiar firma l-a intocmit era scris ca pretul contine TVA; de asemenea codul fiscal al firmei este ROxxxx, iar eu stiam ca daca are RO este platitor de TVA....
Am luat legatura cu administratorul care mi-a spus ca nu il intereseaza, ca de fapt contabila este de vina ca a emis facturi cu TVA, fara sa fie platitor de TVA iar firma a intrat in lichidare in august...
ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: alina10 , utilizator 18:53, 8 Martie 2013
Obligatia dvs.era sa verificati daca firma era platitoare de tva.
Nu aveti dreptul deducerii tva pt.facturile respective.
Va puteti indrepta impotriva lor sa va recuperati tva-ul.
impotriva cui daca firma este in lichidare? imi este clar ca nu o sa reusesc nimic. pot sa fac plangere impotriva administratorului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare servicii cu tva, prestatorul nefiind platitor de tva...inselaciune? alina10 alina10 Anul trecut am colaborat pentru o scurta perioada de timp cu o firma, de fapt au facut ceva lucrari pentru firma mea. Mi-a emis o factura pe care eu am ... (vezi toată discuția)
Cerere rambursare tva ue AlexT. AlexT. Care este procedura de rambursare tva dintr-un stat membru UE? Am o factura din Italia emisa cu Tva?Cum recuperez acest tva? Cum se declara ? (vezi toată discuția)
Problema facturi taxify pfa iceman2hot4u iceman2hot4u Buna ziua, Am si eu o problema destul de mare legat de niste facturi de Taxify. Eu am PFA-ul trecut pe norma de venit pe 2 coduri CAEN, ceva legat de ... (vezi toată discuția)