avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare - modalitati de aparare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare - modalitati de aparare

Am o problema foarte mare daca pot spune asa . Am fost cu un tip , am incercat sa fie ok , sa incerc o relatie cu el , a esuat, am pus STOP, si ne-am despartit . Nu a mers nu a mers !

Problema este ca acum eu nu mai scap de el .Cum adica ?! Ma suna tot timpu , imi trimite mesaje de amenintare , o da din mesaje de amenintare in mesaje de iubire sau mesaje normale.Are deviere de comportament ceea ce ma oboseste psihic . Am vb de n ori cu el la telefon si am incercat sa ii explic ca nu se poate , nu merge , stop !! ramanem prieteni daca vrea !! Nu am cu cine ma intelege .Mi.a spus ca ori sunt cu el ori impotriva lui. I-am explicat ca nu mai vreau, nu pot, nu se poate , sunt cu altcineva si gata .NIMIC !! ma amenintat, ca incepe razboiu cu mine daca nu fac pace cu el ! pace cu el inseamna sa ma impac cu el ceea ce nu o voi face pentru ca nu vreau , simplu !! Nu fac in ambitie nu nimic , numai ca nu merge ! nu suntem pe aceeasi lungime de unda ! IN timpu in care am fost impreuna mi-a luat cateva chestii gen ( inel, ceas) cadou, pentru ca asa a vrut el nu i am cerut eu absolut nimic !! acum mi.a trimis mesaj si mi a spus ca ma da in judecata si la politie si ma acuza de furt, sau poate sa ma bage la favoruri sexuale la politie si ca nu o sa imi fie bine ! i am spus ca i le dau inapoi pentru ca nu am nevoie de ele si mi a spus ca nu le vrea ca mi le a luat din dragoste si ca nu are ce face cu ele. el ma vrea pe mine si atat !! i am explicat pentru ultima oara ca nu-mi trebuie asa ceva si punct .sa ma uite sa stearga numarul meu si atat ! ma jignit in ultimu hal si mi.a spus ca face RAZBOI cu mine ! daca nu vreau cu el inseamna ca sunt impotriva lui si voi avea RAZBOI CU EL ! ce pot face sa il potolesc si sa ma lase in pace ? Spun asta in ideea ca nu vreau sa mai obosesc psihic ,deja am facut-o si nu ma simt bine ! nu vreau scandal, circ pentru o chestie banala.pentru mine nu exista si punct ! e inconstient si nu intelege? cum trebuie sa procedez ca simt ca o iau cu capu ...
Mergeti la un mediator autorizat. Incheiati un contract de pregatire a sedintei de mediere. Mediatorul il va invita la o sedinta de mediere in vederea solutionarii amiabile a acestui diferend, in conditii de confidentialitate. Daca accepta invitatia prezentati-va in data stabilita de comun acord la mediator (de preferat sa veniti insotita de un avocat). Mediatorul va face posibila comunicarea dintre dumneavoastra, conducand-o catre un acord. La final se va incheia un acord care este obligatoriu pentru parti sau se va incheia un proces verbal de esuare a medierii in cazul in care nu se ajunge la acord. Avocatul care va va asista la mediere va va ajuta foarte mult.
Mediator_Bacau a scris:

Mergeti la un mediator autorizat. Incheiati un contract de pregatire a sedintei de mediere. Mediatorul il va invita la o sedinta de mediere in vederea solutionarii amiabile a acestui diferend, in conditii de confidentialitate. Daca accepta invitatia prezentati-va in data stabilita de comun acord la mediator (de preferat sa veniti insotita de un avocat). Mediatorul va face posibila comunicarea dintre dumneavoastra, conducand-o catre un acord. La final se va incheia un acord care este obligatoriu pentru parti sau se va incheia un proces verbal de esuare a medierii in cazul in care nu se ajunge la acord. Avocatul care va va asista la mediere va va ajuta foarte mult.

Nu se rezolva chiar orice cu medierea, stimate coleg. Comportamentul descris de Utilizator se apropie de continutul infractiunii de Amenintare. Daca toate discutiile anterioare nu au avut ca efect incetarea presiunilor facute de fostul prieten, puteti formula o plangere penala pentru amenintare. Cel mai probabil ca se va linisti odata ce va fi chemat la Politie ca sa dea declaratii. Chemarea la mediere nu va fi privita ca un demers serios ( cred eu) si suficient de contondent ca sa il sileasca la reflexie. Cel mai probabil va profita de ocazie pentru a continua asaltul amoros iar apoi sa faca bascalie sau sa va insulte din nou cand va vedea care este scopul intalnirii.

Avocat Costi Boncu
nu renunta neam ! nu ma lasa in pace de loc , ma terorizeaza cu mesaje si telefoane !!

Deja incepe situatia sa o ia razna si nu vreau sa degenereze !
in cazul relatat,este vb de amenintare,o plangere la o unitate de politie,privind infractiunea de amenintare.in ceea ce privesc cadourile primite,nu se indeplinesc conditiile constitutive infractiunii de furt.medierea este un lucru bun,dar uneori cu astfel de elemente nu poti ajunge la o mediere,plus ca sa incercat intr-un anume fel o conciliere ce a fost sortita esecului.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi sa facut plangere penala pt inselaciune insa nu am inselat ... Mihaela Ionescu1 Mihaela Ionescu1 Mi sa facut plangere penala pt inselaciune insa nu am inselat pe nimeni din puctul meu de vedere eu haruita fizic si sexual,santajata si discriminata.Va rog ... (vezi toată discuția)
Hartuire - modalitati legale de aparare nadin1 nadin1 Simt ca cedez psihic . Un dement ca altfel nu am cum sa ii spun m a sacaie si ma urmareste peste tot . Ideea este ca acum cateva luni bune am iesit cu el , dar ... (vezi toată discuția)
Salut am si eu o problema cu un fost amic, ma tot terorizeaza cu telefoane si vizite !!! bikaeraser bikaeraser pe cale legala cum pot sa fac sa numai fiu cautat, sa numai ma sune sa ma lase pur si simplu in pace ...e vorba de un fost coleg de scoala prieteni vechi din ... (vezi toată discuția)