avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare autoturism adus din strainatate - ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare autoturism adus din strainatate - formalitati

ce trebuie sa fac pt a inmatricula o masina adusa din strainatate de o alta persoana
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 19:08, 9 Martie 2013
Trebuie sa aveti toate actele: 2 brief-uri (talon si cartea masinii) , contractul de vanzare -cumparare din tara respectiva,contractul de vanzare cumparare intre dv. si cel de la care ati cumparat masina+certificatul fiscal.Se face R.A.R-ul,mergeti la ANAF sa calculeze taxa,platiti taxa,faceti asigurare pe 6 luni,se platesc ceva taxe pe la C.E.C pentru talon,puneti totul intrun dosar si mergeti la politie sa scoateti numere.
Asigurati-va ca cel care va adus masina, a declarat-o la impozite si taxe pe numele lui si ca nu are datorii pt a va putea elibera certificatul fiscal si viza pe fisa de inmatriculare.

Daca, vanzatorul este rezident in alta tara, nu mai aveti nevoie de certificatul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare masina - procedura, taxe gabi.b gabi.b Vreau sa achizitionez o masina adusa din Italia, cu numere rosii de BH. Avand in vedere ca eu sunt din Prahova, deci distanta este de 600 km, as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Inscriere auto capatanasorin capatanasorin Cum pot inscrie in circulatie un autoturism adus in tara acum 3 ani? Mentionez ca au fost folosite cele 3 numere provizorii,as fi al treilea proprietar din ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism geoden geoden buna ziua, am si o nelamurire. am cumparat in noiembrie 2011 o masina marca audi a4,1.6,benzina,an fabricatie 1998. a fost adusa din germania si inmatriculata ... (vezi toată discuția)