avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Contract la internet semnat de un minor
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Contract la internet semnat de un minor

Am si eu eu o problema cu un contract pe care l-am semnat la varsta de 15 ani. Contractul e pe 2 ani ,eu am stat 7 luni la firma respectiva si apoi am fost sa anunt faptul ca ma mut la alta firma de internet si vreau sa reziliez contractul, insa nu am depus nici o cerere de reziliere. Si acum dupa 1 an primesc plicuri cu mesaje de la firma respectiva care imi cere sa platesc" in caz contrar vor actiona pe cale legala".
Am fost si am incercat sa platesc cand suma ajunsese la 150 RON dar cea de la sediu mia zis ca nu poate sa imi ia banii asa simplu, ci trebuie sa vobesc cu seful care il gasesc la un numar de telefon x.Am sunat de vreo 5 ori in 2 zile diferite si nu mi-a raspuns nimeni, de atunci nu am mai incercat sa-i contactez.In orice caz acum suma a ajuns la 300 RON si nu stiu ce sa fac.Intrebarea mea in primul rand este:Contractul semnat de un minor de 15 ani este legal fara semnatura unui reprezentant legal? Si in al doilea rand ce pot sa patesc daca nu platesc?. Orice parere este bine-venita Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dropsy24 , utilizator 07:21, 19 Martie 2009
Contractul este valabil. În limitele unui act de administrare care nu este lezionar pentru el, minorul poate încheia actul juridic fără încuviinţare.

PS Minorul care a împlinit 14 ani, desigur.
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2009
themis, utilizator
mie mi se pare ilogic... tu la 15 ani nu ai posibilitatea sa le platesti o suma asa mare...spune-le sa itzi ia un procent din alocatzie pe luna...:)) ...asta e venitul tau... nustiu cum o putut ei sa incheie un contract cu tine!!!
themis a scris:

Contractul este valabil. În limitele unui act de administrare care nu este lezionar pentru el, minorul poate încheia actul juridic fără încuviinţare.

"in limitele unui act de administrare care nu este lezionar pt el" - adica?
Adica actul poate fi O.K.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Adica actul poate fi O.K.

Nu vreau sa fiu stresant, dar si din postul dvs, si din cel de mai sus, se intelege ca ar putea exista conditii in care acel contract sa NU fie ilegal. Este adevarat?

Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita companie furnizare servicii tv ContSters278981 ContSters278981 Buna ziua! Am intampinat si eu o problema cu o firma de furnizari de servicii TV. Am avut un contract semnat pe 2 ani pentru servicii de televiziune cu o ... (vezi toată discuția)
Societatea sa isi mute sediul social sau sa plateasca chirie keddy_ovi keddy_ovi buna ziua am cumparat o proprietate(casa) acum 3 ani si de atunci in fiecare an vin scrisori (cu taxe si impozite) pe 6 societati care au sediul social la ... (vezi toată discuția)
Card euroline discdisc discdisc undeva prin vara 2005 mama a facut un card euroline lund un telefon in rate . s-a achitat tot , apoi in anul 2013 s-a emis un alt card euroline cu limita de ... (vezi toată discuția)