avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin - minor de 5 ani, consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin - minor de 5 ani, consecinte

azi dimineata am fost la cumparaturi intr-un supermarket si copilul meu de 5 ani, mi-a cerut sa-i cumpar un ou kinder surprise dupa ce cu 10 minute in urma fusesem in alt supermarket de unde luasem deja cateva dulciuri. eu am platit la casa cumparaturile si am iesit. acasa m-a rugat sa-l ajut la dezbracat si am constatat ca in manuta strangea un...ou kinder. am inlemnit instantaneu si gandul mi-a fugit la gardianul care ar fi chemat politia probabil necrezand ca eu nu am vazut copilul luand oul cu pricina. in fine, ce ati fi facut in locul meu????/ dupa 2 minute m-am facut ca sun la politie, am vorbit si el a inceput sa planga rau ca nu mai face.....copilul meu nu vede dulciuri din an in paste, are zilnic dar nu cate ar dori el (cred ca nu ar avea limite la dulciuri si jucarii, ca orice copil), insa eu am decis sa spun NU cand depaseste limita bunului simt. Oare de ce a facut acest gest????
Cel mai recent răspuns: chira_chiriac , utilizator 15:49, 12 Martie 2013
Probabil copilul dvs. are o personalitate cu mult mai accentuata/mai puternica decat alti copii :)

Nu e rau asta :)

Dar, trebuie sa munciti mult mai mult cu un astfel de copil ca sa il educati.

Munca de lamurire si in niciun caz folosind forta.

Intotdeauna la copii, pentru a putea obtine rezultate bune in timp in educatia lor, actioneaza foarte bine puterea exemplului parintilor si a persoanelor cu care intra permanent in contact (bunici, frati mai mari ... )


Este mult prea mic ca sa constientizeze ca ceea ce a facut inseamna furt.

El a luat pentru ca a vrut sa va demonstreze ca degeaba ii interziceti, el se poate descurca si fara permisiunea dvs.


Trebuie sa ii explicati cu calm si cu rabdare ca tot ceea ce consumi trebuie platit cu bani, tot ceea ce iei dintr-un magazin trebuie achitat/platit.

in primul rand sa schimbati ordinea cuvintelor din intrebarea formulata....
se numeste si are definitia de \"sintaxa\"

Sintaxa propoziției este partea gramaticii care studiază modul combinării cuvintelor în propoziții și regulile aferente în vederea realizării comunicării între oameni. Altfel exprimat, sintaxa propoziției este un sistem de reguli, după care, din cuvinte și simboluri aflate la dispoziție pot fi construite propoziții (și fraze) acceptabile (gramatical corecte).

adica: COPILUL A FURAT DIN MAGAZIN...

Asa cum ati formulatdvs., ne-ati dat de inteles ca vi s-ar fi furat copilul....

Poate din lipsa de educatie....Dar cred ca ma insel, pentru ca vad ca va faceti griji.
Poate din lipsa de dialog...
Cleptomania este ultimul lucru la care ma gandesc. Dar si asta cred ca se rezolva cu un specialist!

E bine ca luati subiectul in serios!

* poate o sa va amuzati, dar si eu am \"furat\" un toc de scris (asa se numeau...cred....era o penita de scris, pe care o inmuiai in cerneala - sa nu radeti), de la un oarecare oficiu postal.
* pur si simplu am vrut sa il am....
* acasa, am luat o bataie cu scantei verzi-albastre....Atat, bataie...fara vreo discutie elevata...
* asta nu m-ar fi oprit din \"a lua ce am pofta\"....
* stiti ce m-a oprit, si cand am observat?! O sa va spun:
In momentul in care eram in practica la lic. Economic si de Drept Administrativ, si stiam sigur ca vreau sa fiu \"corecta\"...(asta era cuvantul in mintea mea atunci),. Faceam practica la un fost magazin ....acum e acelasi...dar nu am voie sa dau denumiri.
Doamnele care ne supravegheau, ne trimiteau la locul de practica prin etajul 2, la parter. Acum imi dau seama de ce....Ne studiau...
La etajul 2 erau bijuterii (de fapt erau gablonturi)...straluceau...Erau in vitrina.
M-as fi apropiat sa le vad....Dar ideea ca mi-ar putea pune cineva in carca vreun furt, m-a oprit!!!
Poate puteti sa-l motivati cu ceva...Dar nu uitati! El trebuie sa fie convins, nu dumneavoastra!

Succes
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
Herra_, utilizator
Herra, multumesc mult pentru remarca...am observat ca am schimbat topica si s-a inteles altceva...imi cer scuze, stiu ca s-a inteles ca s-a furat copilul, dar pusesem niste puncte pe acolo, semn ca sintagma putea fi scoasa din context...am scris inca sub imperiul emotiei si a socului respectiv, asa ca nu ma critica prea tare :)
Ma intereseaza mult copilul meu si felul in care eu il voi reda societatii. Dar a fost o surpriza mare si neplacuta, pe de alta parte, recunosc ca un gand fugar mi-a trecut prin cap, si anume ca obtine ce vrea, chiar daca e constrans sa nu aiba/faca...etc. Dar asa cu ati spus si dvs., o sa 'tin mai aproape" cu el, sa vorbesc si mai mult si probabil mai ferm cu el.
Toate cele bune!
Copilul nu a savarsit o infractiune... :) a luat si el ceva de acolo...nu percepe notiunea de furt. Cu timpul, in urma educatiei data de dumneavoastra va intelege ca este furt, ca nu are voie si din nou va decide daca este cazul sa-i ia...
Toate cele bune! Invatati-l sa daruiasca. Studiati comportamentul invers.

:luck:

Alte discuții în legătură

Consumarea produselor în supermarket înainte să fie achitate poate fi considerată furt? am fost amenințat cu poliția din acest motiv, deși am pus produsul înapoi coș după ce l-am desfăcut Valentim.77 Valentim.77 Bună ziua. Zilele trecute am fost pus intr-o situatie putin jenanta. Eram cu sotia si cu copilul la cumparaturi, celui mic i sa facut sete asa ca am deschis o ... (vezi toată discuția)
Mi- e rusine !sunt bulversat! coosminn coosminn :">:">:-/saptamana trecuta am furat din carrfor produse in valoare de 60 lei,m au prins si le am platit ,apoi mi au scris datele de pe buletin pe un formular ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin ContSters168422 ContSters168422 Acum o saptamana am facut greseala vietii mele. Degeaba regret acum. E prea tarziu. M-am dus la supermarket, am facut cateva cumparaturi si fara sa gandesc ... (vezi toată discuția)