avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin - minor de 5 ani, consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin - minor de 5 ani, consecinte

azi dimineata am fost la cumparaturi intr-un supermarket si copilul meu de 5 ani, mi-a cerut sa-i cumpar un ou kinder surprise dupa ce cu 10 minute in urma fusesem in alt supermarket de unde luasem deja cateva dulciuri. eu am platit la casa cumparaturile si am iesit. acasa m-a rugat sa-l ajut la dezbracat si am constatat ca in manuta strangea un...ou kinder. am inlemnit instantaneu si gandul mi-a fugit la gardianul care ar fi chemat politia probabil necrezand ca eu nu am vazut copilul luand oul cu pricina. in fine, ce ati fi facut in locul meu????/ dupa 2 minute m-am facut ca sun la politie, am vorbit si el a inceput sa planga rau ca nu mai face.....copilul meu nu vede dulciuri din an in paste, are zilnic dar nu cate ar dori el (cred ca nu ar avea limite la dulciuri si jucarii, ca orice copil), insa eu am decis sa spun NU cand depaseste limita bunului simt. Oare de ce a facut acest gest????
Cel mai recent răspuns: chira_chiriac , utilizator 15:49, 12 Martie 2013
Multumesc pentru raspuns, doamna avocat! :) Probabil ca si eu sunt putin stresata sa fie totul bine si sunt prea dura, nu stiu. :) Eu il cresc singura si imi e teama ca lipsa tatalui il afecteaza (adica il vede foarte rar, e ca si inexistent) ma simt vinovata...nu stiu ce sa spun, desi el este extrem de voios si fericit, rade mult, se zbenguie, se baga peste tot, isi da cu parerea, are pieteni la gradinita...sper sa nu am de furca pentru ca de-acuma creste si va constientiza niste lucruri...ceea ce a facut azi, m-a pus un pic pe ganduri :). Numai bine.
Eu nu stiu daca ati citit printre randuri....Daca vrea sa aibe o profesie onorabila, si sa o poata practica, trebuie sa aibe cazierul curat!

Cam asa ceva ar trebui sa inteleaga de pe acum....

Si nu va faceti o culpa din a il creste singura! Asta poate sa fie motiv de mandrie!

:innocent:
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
Herra_, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns! :)
in primul rand faza este foarte tare :D
in al doilea rand infractiunea de furt nu exista! (vbim aici strict din punct de vedere a conditiilor de existenta a infractiunii)
in al 3-lea rand eu in clasa a 4 ma jucam "ascunsea" cu niste copii si dupa ce am intrat de vreo 50 de ori intr-un garaj ca ma puteam strecura pe sub usa,a 51-a oara mi-a venit stralucita idee de a luat niste casete cu chuck norris si un cutter.bineinteles ca s-a aflat si tata a ales o abordare foarte "pragmatica" dar care a avut efect:) nu va faceti probleme in legatura cu copilul.bine ca e sanatos
Multumesc pentru apreciere, numantere :) titlul mi-a fost schimbat pentru ca - oarecum - il gresisem...cred ca cel mai corect ar fi fost, asa cu "cuvintele mele" :); "Copilul meu a furat/luat din magazin un ou kinder" :))))) dar, nu-i problema :)
Da, faza a fost tare, numai ca atunci mie nu mi-a picat bine....sunt numai cateva zile de la "incident" si observ (cu placere) ca pustiulica al meu e mult mai...cuminte si obedient. Enervant de obedient :))))) Ma intreaba la 2 pasi daca are voie aia sau aialalta :)))) Cred ca mustruluiala mea a avut efect si faptul ca am "sunat la politie" :))))) Tot raul spre bine :)
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consumarea produselor în supermarket înainte să fie achitate poate fi considerată furt? am fost amenințat cu poliția din acest motiv, deși am pus produsul înapoi coș după ce l-am desfăcut Valentim.77 Valentim.77 Bună ziua. Zilele trecute am fost pus intr-o situatie putin jenanta. Eram cu sotia si cu copilul la cumparaturi, celui mic i sa facut sete asa ca am deschis o ... (vezi toată discuția)
Mi- e rusine !sunt bulversat! coosminn coosminn :">:">:-/saptamana trecuta am furat din carrfor produse in valoare de 60 lei,m au prins si le am platit ,apoi mi au scris datele de pe buletin pe un formular ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin ContSters168422 ContSters168422 Acum o saptamana am facut greseala vietii mele. Degeaba regret acum. E prea tarziu. M-am dus la supermarket, am facut cateva cumparaturi si fara sa gandesc ... (vezi toată discuția)